tariceanu 2

Călin Popescu Tăriceanu critică sistemul de educație publică. Secretarul de stat în Ministerul Educației, Luminița Barcari, a făcut declarații la scurt timp după Evaluarea Națională. Aceasta a spus că după părerea specialiștilor, subiectele au fost normale. Ea a adăugat că orice elev care nu a făcut meditații putea lua 5-6.

„Asta să fie „România educată” a dlui Iohannis? Declarația unui oficial al guvernului Orban care spune că la Evaluarea Națională din acest an un elev ar fi putut lua, fără meditații, nota de 5-6 este recunoașterea colapsului în care guvernul PNL a dus învățământul românesc. Adică guvernanții admit cu seninătate și fără nici un fel de jenă că în doar o jumătate de an au reușit să pună pe butuci și ce mai funcționa din sistemul de educație publică. Declarația lor cinică vine în continuarea disprețului pe care îl afișează față de toți cei care nu sunt votanții lor, fie că sunt pensionari sau că sunt copii.„, declară Tăriceanu.

Liderul ALDE trage un semnal de alarmă pentru părinți. „Oare oficialii guvernamentali vor să le transmită părinților că copii lor care sunt elevi nu au nici o șansă în viață dacă nu iau meditații? Că mersul la școală a devenit ceva decorativ care trebuie doar bifat? Declarația de ieri este doar o altă dovadă a incompetenței Guvernului Orban. Sau “Guvernul Sfântu’ Așteaptă” cum îi spun cei care speră să mai facă ceva.”, continuă acesta.

Călin Popescu Tăriceanu critică guvernul și îl îndeamnă să își dea demisia. „Dacă atât poate face actualul guvern, cea mai bună și mai rapidă soluție este să-și de rapid demisia. În speranța că vom găsi niște oameni cu scaun la cap care să pregătească și relansarea economică, și Bacalaureatul, și anul școlar care urmează.”, încheie șeful ALDE.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *