marcel ciolacu
marcel ciolacu

Taxa de solidaritate care să fie aplicată companiilor ar putea să nu mai fie necesară, dar asta se va stabili după ce se va stabili bugetul pe 2022, a anunțat liderul social-democraților, Marcel Ciolacu.

El speră că proiectul de buget pe 2022 va fi aprobat în Parlament până la finalul anului curent. Totodată, social-democratul a susținut că, potrivit programului de guvernare, actuala coaliție va analiza în 2022 dacă se impun taxe noi sau nu.

Din punctul meu de vedere, ar trebui să finalizăm anul și cu un buget trecut prin Parlament”, a declarat președintele PSD, potrivit B1TV.

Întrebat dacă așa-numita taxa de solidaritate – care a fost propusă de UDMR, dar care s-a lovit de opoziția PNL – mai este o opțiune, liderul social-democraților a explicat: „Stați să vedem cifrele bugetare. Există această discuție, dar noi am prins în programul de guvernare foarte clar că vom vorbi anul viitor dacă se impun noi taxe sau nu. Oricum, orice taxă pe care o hotărăște coaliția să fie prinsă – și modificat Codul fiscal – are un termen de șase luni până intră în vigoare, conform legii. (…) Este posibil să nu fie nevoie de o astfel de taxă a mai spus Ciolacu.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, ar urma să prezinte luni la nivelul coaliției o formă a bugetului pe 2022. Întrebat dacă e luată în calcul eliminarea unor deduceri pentru anumite companii din diverse domenii astfel încât să fie aduși mai mulți bani la buget, Marcel Ciolacu a spus: „Cu tot respectul, cred că va veni în primul rând cu măsuri fiscale de a aduce din organizarea instituțională. În acest moment, România se estimează că are o evaziune fiscală la 10% din PIB. Mai exact, ca să și cuantificăm, este 10% din PIB, sunt Ministerul Sănătății, Ministerul Educației și Ministerul Agriculturii, ca să înțelegem nivelul evaziunii fiscale din România din acest moment. 34% din TVA nu este colectat în România”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *