Viktor Orban participă la tăierea porcului, în România, obicei tradițional pe care nu-l va rata în vizita pe care o face în țara noastră. Sâmbătă este așteptat premierul din țara vecină.

Însă, liderul de la Budapesta va efectua o vizită neoficială, la invitația unor prieteni, politicieni din nord-vestul țării.

Prim-ministrul maghiar ar fi dat curs unei invitații a unui membru din Partidul Ecologist Român (PER), din Baia Mare. Astfel, Viktor Orban va avea întâlniri în Baia Mare și Satu Mare și va participa inclusiv la tradiționala tăiere a porcului, organizată la Castel Transilvania, informație confirmată de sursele locale.

La eveniment au fost invitați mai mulți politicieni locali. De asemenea, Orban se va întâlni cu partenerii de la UDMR, partidul condus de către Kelemen Hunor, relatează B1TV.

În vârstă de 58 de ani, Viktor Orban este la putere din anul 2010 în Ungaria, membră UE din 2004. Opiniile sale cu privire la LGBT+ cât și politica migranților au deranjat liderii UE.

Nu vom renunța la dreptul de a ne apăra granițele, de a opri migranții… Insistăm că în Ungaria căsătoria este între un bărbat și o femeie, un tată este un bărbat și o mamă este o femeie… Și ei ar trebui să ne lase copiii în pace”, a declarat Orban, luna trecută.

Guvernul de la Budapesta încurajează creșterea natalității, motiv pentru care a anunțat noi măsuri pentru sprijinirea tinerelor familii.

Anul viitor, Guvernul Viktor Orban va organiza un referendum pentru a cere opinia cetățenilor cu privire la măsurile pro-LGBT+ comandate de la nivelul Comisiei Europene.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *