Tensiuni la negocierile PSD-PNL
Tensiuni la negocierile PSD-PNL

Tensiuni la negocierile PSD-PNL pentru formarea unui nou guvern, legate de numele lui Sorin Grindeanu. PSD l-ar vrea în lista noului cabinet, în timp ce PNL se opune, pentru că nu vrea ca partidul să fie asociat cu numele ministrului considerat responsabil de emiterea celebrei ordonanțe 13, care a scos românii în stradă.

Deși liderii celor două partide au declarat în spațiul public că nu a fost abordată în cadrul negocierilor împărțirea funcțiilor, ci obiective legate de programul de guvernare, distribuirea mandatelor în viitorul Guvern creează deja tensiuni, relatează B1TV.

Tensiuni la negocierile PSD-PNL pentru formarea unui nou guvern. La discuțiile desfășurate marți la Parlament, responsabilii PNL au comunicat social-democraților că nu vor ca Sorin Grindeanu să primească un mandat în Guvernul viitor din cauza OUG 13, pentru că PNL ar fi asociat cu momentul care a scos sute de mii de români în stradă.

Pe de altă parte, PNL și PSD au agreat în ședinta de marți ca propunerile de premier cu care merg la consultarile cu președintele Klaus Iohannis sunt președintii de partid, Florin Cîțu, respectiv Marcel Ciolacu.

Kelemen Hunor, liderul UDMR, ar fi comunicat că e normal ca propunerea de premier a PNL să fie Florin Cîtu, în caz contrar existând riscul de rupere a partidului.

Marcel Ciolacu îi susține pe Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose cu mandate de miniștri în viitorul cabinet, considerați „prim miniştri în guverne cu performanţă”

E o situaţie atât de explozivă şi social, şi economic, şi sanitar încât nu mai avem timp să inventăm oameni în actul de guvernare”, a explicat Ciolacu.

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, a anunțat luni că liderii PSD au votat în Consiliul Politic Național pentru realizarea unei coaliții guvernamentale cu PNL. El a spus însă că PSD nu îl va accepta pe Florin Cîțu ca premier.

Florin Cîțu, președintele PNL, a precizat marți, după negocierile cu PSD pentru formarea noului guvern, că există o discuție despre creșterea numărului de ministere. Vor fi maxim 20, a precizat el.

E o discuție pentru extinderea numărului de ministere, maxim 20. Când vom ajunge la modul de împărțire a ministerelor, vom discuta, acum doar am discutat despre posibilitatea de a crește numărul de ministere la 20”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *