Cîțu nu va mai fi premier într-un guvern cu PSD, susține Sorin Grindeanu
sorin grindeanu

Cîțu nu va mai fi premier într-un guvern cu PSD, susține vicepreședintele social democrat, Sorin Grindeanu. Cu puțin timp înainte, Cîțu insista să se autopropună, în ciuda opoziției celor din PSD, care nu îl mai accepta la conducerea unui viitor executiv din care să facă parte.

Sorin Grindeanu s-a declarat surprins de anunțul că propunerea de premier a PNL este Florin Cîțu: „Serios? Când s-a anunțat acest lucru?” a spus el după ședința Comitetului Politic Național al partidului.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a spus luni dimineață că propunerea de premier este, conform deciziei din partid, președintele PNL, iar „direcția de guvernare nu are nicio legătură cu partenerul, dacă noi ne menținem obiectivele noastre”.

„Serios? Când s-a anunțat asta?”, a întrebat Sorin Grindeanu în legătură cu această declarație.

Cîțu nu va mai fi premier. „Știți că noi am inițiat și am votat o moțiune de cenzură prin care Florin Cîțu a plecat din funcția de premier. E un lucru de la care nu facem rabat. Florin Cîțu nu poate să mai fie premier într-un guvern în care are în componență PSD. Noi am sancționat deja capacitatea d-lui Cîțu de a conduce un guvern. PSD consideră că etapa Florin Cîțu premier a fost depășită de ceva vreme”, a declarat Grindeanu.

Întrebat dacă PSD ar accepta alt nume de la PNL pentru funcția de premier, Grindeanu a răspuns: „PSD vrea să dea premierul, dar nu s-a discutat nicio secundă despre funcții în ședințele noastre.”

În toată această perioadă, pe noi ne-a interesat să venim cu măsuri care să ducă la gestionarea crizelor pe care România le traversează. (…) Unii ne-au spus ciuma roșie, nu ne-am transformat în Crucea Roșie. Esențial e acum ca programul propus de noi să fie prins în programul de guvernare”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a anunțat, luni, după ședința social-democraților, că aceștia au decis să negocieze intrarea la guvernare cu PNL și UDMR și susținuți de minorități. Totodată, acesta a vorbit despre măsurile pe care le va propune PSD pentru programul de guvernare, inclusiv o echipă de negociere pentru revizuirea Constituției.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *