ministrul sănătății
Ministrul Sănătății

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, spune că legea privind certificatul verde la locul de muncă ar trebui adoptată cât mai repede în Parlament, într-o formă care să fie susținută de o majoritate parlamentară. El adaugă că, după ce proiectul a picat în Senat, numărul românilor care s-au vaccinat cu prima doză a scăzut.

Eu totuși am speranța că acest proiect legislativ va fi adoptat. Știu că au început discuțiile în Camera Deputaților și sper că într-un termen cât mai scurt posibil să figăsită o formulă carsă aibă în spatși o majoritate – pentru că fără majoritate estfoarte, foartgreu. Deci va trebui ca partidele – cel4 pcareu lconsider responsabile – PNL, PSD, UDMR și USR – să găsească o formulă prin care să nu safecteze esența acestei proceduri dcertificat verde – care estdgene europeană și noi nu nputem decupla de Europa – dar să sgăsească și o formulă carasigură o majoritate”, a spus Cseke Attila la Digi 24.

Întrebat dacă certificatul verdar trebui să cuprindă și vaccinarea și testarea pentru accesul în instituțiilpublicși la serviciu, ministrul Cseke Attila a răspuns:

„Aici trebuisă nuităm și la altțări, totuși. Sunt țări carau introdus un anumit regim și pcaracum îl modifică. Sunt țări precum Danemarca, țară cardupă două luni reintroducobligativitatea folosirii certificatului verde. Cam toatstatele europensunt pacelași stil”, soune Cseke Attila.

Nu văd nimic deosebit carsă nsperila această hârtie. Nu știu cum am ajuns la această idee că un certificat npoatfacrău în societate. Ar trebui să scăpăm daceastă idee, carnva împiedica în circulația liberă a persoanei, cara fost inițial transfrontalieră – a fost gândită pentru concediilcetățenilor europeni”, spune ministrul Cseke Attila.

„Apoi s-a dezvoltat în toatțărilca un certificat carînlesneștcirculația și în interiorul țărilor. Pentru că desprasta vorbim: să nu avem restricții în interiorul țărilor și să circulăm liber și să putem intra în toatinstituțiilși la toate evenimentelpcare eram obișnuiți să le frecventăm înaintdpandemie”, a spus Cseke Attila.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *