mojicia
Mojicia nu va mai fi tolerată în sectorul 2 din București. Anunțul a fost făcut de primarul Radu Mihaiu. Astfel, rețeaua camerelor de supraveghere va fi reconfigurată. Totodată, va crește frecvența patrulelor Poliției locale. Primăria speră să descurajeze orice gest care aduce prejudicii locuitorilor din această zonă a Capitalei.
„Intrăm în război direct cu mojicia. În fiecare zi reparăm sau adunăm după cei care efectiv nu au “cei 7 ani de acasă”. Bănci rupte sau mâzgălite. Stâlpișori de protecție îndoiți. Becuri sparte. De mizerie nici nu mai zic. În fiecare zi avem sute de situații în care gunoiul (de toate felurile) e scos la colț de stradă.
În fiecare zi ridicăm de pe stradă mașini abandonate care trebuiau de mult timp casate de către proprietari. Desființăm panouri și prisme publicitare care fără niciun drept iau din spațiul public de parcă e al lor. Ridicăm capre, lădițe sau alte obiecte cu care obrăznicia acaparează teren (…) Câteodată pare că în Sectorul 2 bunul-simț e mort, îngropat.”, spune primarul sectorului 2.
Probleme apar și din cauza utilajelor care ies cu noroi de pe șantiere. În plus, sunt magazine care nu își întrețin curățenia sau transformă trotuarul în punct de desfacere.

Teren nou de sport, vandalizat

„Ultimul exemplu a umplut paharul. La nici o lună de la reabilitarea parcului Ioanid, terenul de sport nou amenajat a fost vandalizat. Coșul de baschet și poarta de fotbal pentru cei mici, ambele au căzut victime mojiciei. Le vom repara, chiar pe banii firmei care asigură paza. Totuși, să strici ceva de care se bucurau niște copii spune multe despre nivelul de bădărănie la care s-a ajuns”, a precizat primarul sectorului 2.
„E timpul ca oamenii de bun-simț să își ia orașul înapoi. Intensificăm patrulele pe stradă. Reconfigurăm rețeaua de camere astfel încât să identificăm mai facil astfel de situații. Însă avem nevoie și de voi. Avem nevoie să chemați poliția când vedeți astfel de fapte. Avem nevoie să îi trageți de mânecă pe cei care greșesc. Vom avea toleranță zero, altfel nu vom răzbi niciodată”, a punctat Radu Mihaiu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *