Testarea în locul vaccinării este soluția propusă de Alexandru Rafila
Testarea în locul vaccinării este soluția propusă de Alexandru Rafila

Testarea în locul vaccinării este soluția propusă de medicul Alexandru Rafila, pentru persoanele care refuză categoric vaccinarea. Alexandru Rafila consideră că impunerea de restricții nu poate fi o soluție a guvernului, care a eșuat în obiectivele pe care singur și le-a fixat.

Deputatul PSD a făcut anunțul pe fondul creșterii numărului de infectări cu SARS-COV-2 și a informațiilor venite din zona guvernamentală, cu privire la impunerea de noi restricții, reiterând că se opune vaccinării obligatorii.

Testarea în locul vaccinării. Potrivit lui Rafila, care este și reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Guvernul ar trebui să încurajeze testarea rapidă.

Trebuie să existe și această soluție a testării repetate pentru persoanele care chiar nu vor să se vaccineze”, a explicat Alexandru Rafila, la Antena 3.

În opinia lui Alexandru Rafila, țintele de vaccinare comunicate de Guvernul Cîțu nu au fost realiste.

Eu sunt împotriva unui demers de vaccinare obligatorie în condițiile în care celelalte mijloace pe care le-a avut la dispoziție Guvernul României timp de 7 luni nu au fost utilizate.

Eu nu pot să impun obligativitatea pentru că eu nu mi-am făcut treaba. Nu pot să spun că vaccinez 5 milioane de persoane până la 1 iulie și și 10 milioane de persoane până la 1 august sau 31 august, nu ating niciunul din aceste obiective, afirm ulterior că nu contează câte persoane sunt vaccinate, ci contează câte cazuri avem și după toată chestiunea asta care, evident, este o nereușită vin și impun anumite tipuri de măsuri”, a mai spus Rafila.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *