Florin Cîțu nu va închide piețele și mall-urile la creșterea indicelui
Florin Cîțu nu va închide piețele și mall-urile la creșterea indicelui

Florin Cîțu nu va închide piețele și mall-urile dacă se va înregistra o creștere a cazurilor de COVID. Premierul a dat și asigurări că nu va închide economia și a vorbit despre restricțiile care se vor impune, începând de la un indice de infectare de 1 la mie.

Când se ajunge la 1 la mie, relaxările dispar, la fel când se ajunge la 2 la mie, la 3 la mie. Vom vedea pe parcurs ce se întâmplă. Sper ca Ministerul Sănătății să fie pregătit. Vom face tot ce ține de noi ca să nu ajungem acolo (n.r. – la 1.500 de infectări pe zi). Înainte de valul 3 nu aveam vaccin.

Când s-a terminat valul 3, am spus să nu se reducă nimic pentru COVID. Nu e de speriat, nu ar trebui să ajungem acolo. Soluția este vaccinarea. Dacă ne vaccinăm, nu ajungem acolo, nu punem presiune pe sistemul de sănătate”, a declarat Florin Cîțu, pentru Digi24.

Restricții pentru persoanele nevaccinate ar urma să fie aplicate, dar nu și cea de circulație pe timp de noapte. De asemenea, Cîțu a mai dat asigurări că nu va închide economia.

„Nu putem să restricționăm pentru persoanele vaccinate. Când ajunge la 1 la mie, 2 la mie, 3 la mie, nu vom introduce restricții pentru vaccinați. Dar nu putem să impunem condiții doar pentru nevaccinați, de exemplu circulația noaptea.

Nu voi închide piețele, mall-urile, nu voi închide economia”, a spus Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *