Toate recomandările pentru aderarea Ucrainei la UE vor fi implementate
Toate recomandările pentru aderarea Ucrainei la UE vor fi implementate

Toate recomandările pentru aderarea Ucrainei la UE vor fi implementate până la sfârșitul acestui an, a declarat președintele Volodimir Zelenski. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing comun cu președintele Republicii Federale Germania Frank-Walter Steinmeier, la Kiev.

Ucraina va implementa șapte recomandări pentru aderarea la Uniunea Europeană până la sfârșitul anului 2022 a precizat marți seara, Zelenski.

Potrivit șefului statului, în cadrul întâlnirii cu președintele Germaniei din 25 octombrie, s-au discutat, în special, provocările integrării europene și euro-atlantice.

Deja în acest an, vom îndeplini toate recomandările Comisiei Europene privind dobândirea de membru al Ucrainei la Uniunea Europeană”, a subliniat Zelenski, potrivit B1TV.

Pentru a adera la Uniunea Europeană, Ucraina trebuie să îndeplinească șapte recomandări. Acestea vizează, în special, accelerarea selecției judecătorilor Curții Constituționale, continuarea reformei sistemului de justiție, lupta împotriva corupției și spălării banilor, demonstrarea rezultatelor tangibile ale legii deoligarhizării, armonizarea legislației audiovizuale cu cea europeană, adoptarea și punerea în aplicare a legii privind minoritățile naționale.

Cred că această activitate ar trebui să fie evaluată în mod corespunzător de către Uniunea Europeană chiar înainte ca următorul pachet în cadrul politicii de extindere să fie dezvăluit”, a adăugat președintele.

Comisia Europeană urmează să prezinte un raport anual privind politica de extindere în 2023.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *