Liderii PSD au decis să nu facă nicio desemnare pentru Ministerul Apărării, după demisia lui Vasile Dîncu. Acest lucru i-a fost comunicat de președintele PSD, Marcel Ciolacu, premierului Nicolae Ciucă, marți seara, la Vila Lac, au declarat pentru Digi24.ro, surse din Coaliția de guvernare.

Social-democrații vor ca PNL să preia Ministerul Apărării, care se află, de altfel, sub sfera atribuțiilor Președintelui Klaus Iohannis. La schimb, liderii PSD vor să primească Ministerul Energiei, al cărui ministru este puternic contestat de către partidul lui Marcel Ciolacu. Pesediștii vor să gestioneze ei domeniul pentru a reveni la reglementarea pieței de energie, varianta asupra căreia cei trei lideri ai Coaliției au căzut de principiu de acord, dar fără să poată lua o decizie concretă, pentru că PNL dorește o formulă limitată de reglementare, potrivit Digi 24.

La întâlnirea de la Vila lac nu a participat și Kelemen Hunor, președintele UDMR. Acesta a declarat: „M-au informat cei doi preşedinţi că au discutat despre situaţia de la Armată, de la Ministerul Apărării, ei trebuie să ştie ce au decis, alte amănunte nu le cunosc, nu ştiu, dar sunt convins că foarte repede ar trebui să se ajungă la o soluţie pentru că nu poţi să laşi Ministerul Apărării fără un titular la acest portofoliu. Asta a fost discuţia lor, aşa m-au informat astăzi după-masă şi aştept şi eu nominalizarea ministrului Apărării în curând”, a afirmat Kelemen Hunor, marţi seară, la TVR Info.

Nicolae Ciucă este ministru interimar la MApN și poate ocupa acest post pentru cel puțin 45 de zile.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *