Topul încrederii la români nu mai include și sistemul sanitar, după pandemi
Topul încrederii la români nu mai include și sistemul sanitar, după pandemi

Topul încrederii la români nu mai include și sistemul sanitar, după pandemie. Încrederea în medici și în spitale s-a prăbușit până la o cotă de 15%, arată un sondaj Avangarde. Românii au însă cel mai mult încredere în pompieri, SMURD și ambulanță.

Un sondaj Avangarde realizat în perioada 22-30 septembrie 2022, indică o încredere extrem de scăzută a românilor în spitale. Concret, doar 15% dintre românii intervievați susțin că au încredere în unitățile medicale, în timp ce într-o proporție covârșitoare de 69% au precizat că nu au încredere în spitale, transmite PsNews.

Schimbare surprinzătoare și în privința încrederii pe care românii o au în Armată și Biserică. Dacă înainte cele două instituții ocupau primele două locuri în topul încrederii, astăzi acestea se situează pe locul 4 (56% încredere), respectiv locul 5 (55%încredere). Locul lor a fost luat, în această ordine, de Pompieri (77%) SMURD (63%) și ambulanță (57%).

Topul încrederii la români, sondaj Avangarde
Topul încrederii la români, sondaj Avangarde

Date despre sondaj:

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 22.09.2022 – 30.09.2022, pe un eșantion de 904 de subiecți (populație adultă, de peste 18 ani), folosind metoda CATI (telefonic).

Marja de eroare este de +/- 3,4%.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *