Submarinul Apocalipsei, așa cum este numit Belgorod, nava rusească
Submarinul Apocalipsei, așa cum este numit Belgorod, nava rusească

Submarinul Apocalipsei, așa cum este numit Belgorod, nava subacvatică rusească cu o torpilă distructivă, ar putea face teste în Marea Kara. Serviciile de informații occidentale susțin că submarinul Belgorod are la bord o torpilă de mari dimensiuni, Poseidon, care poate parcurge distanțe mari prin apă înainte de a exploda, putând fi dotat inclusiv cu încărcătură nucleară.

Țările NATO au fost avertizate de serviciile de informații ale alianței despre un posibil test al Rusiei cu torpila Poseidon, potrivit ziarului italian La Repubblica, citat de B1TV.

Submarinul nuclear rusesc K-529 Belgorod, supranumit submarinul Apocalipsei, ar fi părăsit baza sa din Marea Albă, dincolo de Cercul Arctic și se îndreaptă spre Marea Kara pentru a testa torpila nucleară Poseidon, numită și „arma Apocalipsei”. Cel puțin așa susțin spionii occidentali

Poseidon este un vehicul subacvatic fără echipaj uman, despre care se spune că este capabil să parcurgă distanțe mari sub apă înainte de a exploda cu suficientă forță pentru a provoca un tsunami nuclear masiv, menit să inunde și să iradieze orașele de coastă.

Presa italiană afirmă că torpilele Poseidon ar putea fi testate în zona Mării Kara. Este vorba despre o torpilă de 24 de metri cu un focos nuclear, de două megatone. Nu se cunoaște data exactă la care ar fi fost trimis avertismentul către aliați.

Generalul Alexandru Grumaz a explicat într-o emisiune B1Tv cât de periculos este submarinului nuclear rus „K-329 Belgorod”, care poartă torpilele Poseidon.

Generalul Alexandru Grumaz a precizat că pagubele pot fi devastatoare în zonele lovite de rachetele care pot transporta focoase nucleare:

Acest submarin face parte din triada nucleară a Rusiei, care este încă operațională și care are o putere de foc comparabilă cu cea a SUA. Sunt submarine care poartă rachete balistice, avioane strategice de bombardament și rachetele care pleacă din silozuri. Marina rusă are în jur de 64 de submarine. Știm că sunt submarine cu rachete balistice, 19 submarine cu rachete balistice sunt dotate cu arme nucleare”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *