România are nevoie de submarine, pe care chiar să le producă în țară, pentru că Marea Neagră s-a aglomerat şi ”este plină de rechini”. Până să le fabrice, țara noastră ar trebui să le cumpere, consideră Vasile Dîncu, ministrul apărării.

Delfino e singurul submarin-şcoală. Sperăm ca în viitor să şi producem în România submarine, dar deocamdată trebuie să achiziţionăm submarine pentru că Marea Neagră s-a aglomerat foarte mult, este plină de ”rechini” şi este nevoie de asta”, a declarat Vasile Dîncu marți seară, la Realitatea Plus.

Ministrul Apărării a precizat că accidentele aviatice cauzate de prăbușirea MIG-urilor au știrbit încrederea Armatei Române în ultimii ani:

Pentru moment, fiind membri NATO, există o umbrelă care chiar funcţionează. Unii au spus că e bine, alţii au spus că nu e bine, să oprim de la zbor MIG-urile, MIG 21 Lancer. Au fost atâtea accidente, au fost 26 de accidente în ultimii 30 de ani. Au murit oameni şi încrederea în Armată a scăzut în acele moment”, a declarat Dîncu.

România ar putea produce arme termobarice

România ar putea să producă arme termobarice, contestate la nivel internațional, care au fost folosite și în războiul din Ucraina. Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a anunţat, vineri, în judeţul Prahova, că muniţia perforant termobarică este un produs pe care România este gata să-l fabrice pentru Ministerul Apărării Naţionale.

El a participat la testarea muniţiilor cu efect perforant termobaric destinate aruncătorului de grenade AG-9. „E un produs românesc, cu caracter de noutate şi un produs pe care România îl poate livra, prin intermediul celor două fabrici, prin intermediul Romarm-ului, pe orice piaţă sau unitate militară care are în dotare acest gen de aruncătoare”, a precizat ministrul Vasile Dîncu într-o conferință de presă.

Acesta a participat la Uzina Mecanică Plopeni, la prezentarea unui nou proiect de cercetare, o colaborare între Institutul de cercetare al MApN şi două unităţi din indsutrie de apărare – UM Mija şi UM Plopeni.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *