Traian Băsescu se vede deja primar, considerând că va câștiga alegerile
Actualitate

Traian Băsescu se vede deja primar: „La București, câștigătorul se cunoaște, sunt eu”

Traian Băsescu se vede deja primar, considerând că va câștiga alegerile locale din București. Se bazează pe votul nehotărâților, spune fostul președintele al României. Băsescu ar vrea însă ca la următoarele alegeri să fie introdusă și posibilitatea votului prin corespondență, pentru a se minimaliza pericolul expunerii la coronavirus.

Traian Băsescu se vede deja primar. „La București, câștigătorul se cunoaște, sunt eu. Uitați-vă la câți nehotărâți sunt, care nu voiau nici cu doamna Firea, nici cu domnul Nicușor Dan. Cred că acolo este rezervorul meu principal, și nu în electoratul lor care, probabil, este fidelizat. Nu pot avea pretenția să iau din electoratul USR-ului sau din cel al PSD-ului, nici nu cred că ar fi o bună abordare, dar este foarte mult electorat nehotărât, care e nemulțumit de doamna Firea și are puțină încredere în Nicușor Dan. Pe acel electorat îl vizez eu și nu vă ascund că vizez și electoratul fostului PDL. Principalul bazin pe care îl vizez este cel al nehotărâților” a declarat Traian Băsescu, joi seara, la România TV.

Traian Băsescu se teme însă de o prezență redusă a populației la vot de teama epidemiei de coronavirus. Soluții ar fi putut fi găsite, spune candidatul la Primăria Generală.

„Din păcate, Guvernul nu face nimic pentru a stimula prezența la vot. Se putea introduce foarte bine votul prin corespondență. Așa cum poștașul vine și îți aduce talonul de pensie, putea să-ți aducă un plic cu buletinul de vot și cu asta basta, nu te duceai în secția de votare, unde orice cetățean va vedea un risc. E riscul să pui mâna pe aceeași ștampilă pe care a pus mâna cel dinaintea ta, de a intra intra în cabină imediat după cel care a votat înainte, de a pune mâna pe clanța ușii, de a pune mâna pe pix. Deci sunt multe riscuri pe care cei care vor merge la vot și le asumă, iar Guvernul trebuie, mai ales în orașele în care sunt focare de pandemie, să ia măsura votului prin corespondență. Așa cum a funcționat la alegerile parlamentare și prezidențiale, ar fi funcționat, cel puțin la fel de bine, la alegerile locale”.

Alegerile locale, care ar fi trebuit să aibă loc în luna iunie, au fost amânate din cauza epidemiei de coronavirus și sunt programate acum pentru data de 27 septembrie.

Related posts

Gabriela Firea a explicat cât de mult a muncit la Primărie, în patru ani. „Le cer iertare copiilor mei”

Constantinescu Gabriel

Gabriela Firea, replică înțepată către Nicușor Dan, în scandalul apei calde: Să fie investit, apoi să-și dea demisia pentru că nu poate conduce Bucureștiul

Constantinescu Gabriel

Ciolacu dă vina pe PNL pentru starea alegerilor

Alina Angelescu

Tudorache primar. Denise Rifai explică greselile lui Clotilde

Alina Angelescu

Cristian Diaconescu revine în PMP. Ce funcție primește în partidul lui Traian Băsescu

Constantinescu Gabriel

Prima reacție a lui Piedone după ce a câstigat Primăria Sectorului 5

Alina Angelescu

1 comment

Traian Băsescu crede că va fi o explozie de cazuri de coronavirus 24 august 2020 at 9:55

[…] Traian Băsescu se vede deja primar: „La… […]

Reply

Leave a Comment