Traian Băsescu, fostul președinte al României, a criticat deciziile politice luate de autorități, în contextul în care România numărul cazurilor de COVID-19 crește alarmanet de la o zi la alta. Fotul președinte, Traian Băsescu, a declarat că trebuie să România trebuie să intre în stare de urgență.

În momentul de față nu mai există scenariu optimist, numai naivii spun că e scenariu optimist la 6.500 de îmbolnăviri pe zi la 30.000 de teste. Nu mai există scenariu optimist, suntem într-o stare de urgență sanitară în primul rând pentru că sistemul sanitar este la limită, își atinge limitele zilele următoare. Când ai 100 de morți pe zi nu mai este joacă, e urgență și nu există scenariu pozitiv, doar decizie sau indecizie, bâlbâială sau om politic care își asumă”, a declarat Traian Băsescu, la Realitatea Plus.

Traian Băsescu: „Trebuia să fim în stare de urgență”

Traian Băsescu spune că  nu se poate carantina un oraș ca Bucureștiul sau carantinări zonale. Bucureștiul trebuie să intre în niște măsuri mult mai severe pentru a opri creșterea. Bătălia este pentru sistemul sanitar, să nu îl forțam dincolo de limitele lui”, a completat el.

„Trebuia să fim în stare de urgență. S-au luat măsuri contra timp. Când am început să ajungem la 1.000 de îmbolnăviri pe zi, noi am deschis tot la 1 septembrie, alegeri, deschiderea școlilor. Asta nu înseamnă măsuri în acord cu realitatea. S-au luat măsuri populiste ca peste tot în Europa. Diferența este că avem un sistem de sănătate mult mai șubred.Aici avem oameni politici care conduc după sondaje, vor să nu supere populația dar o duc drept la cimitir”, a mai spus fostul președinte.

 

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *