Românii pot beneficia de decontarea anumitor servicii SPA de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), însă cu respectarea unor condiții specifice.

Potrivit informațiilor, printre serviciile SPA decontate se numără tratamentul balnear, recunoscut pentru beneficiile sale în domenii precum reumatologia cronică, ortopedie, neurologie și boli vasculare. Acestea pot include proceduri precum băi galvanice, băi cu parafină, dușuri subacvale, băi minerale și împachetări cu nămol.

Pentru a beneficia de aceste servicii decontate, pacienții trebuie să prezinte o rețetă eliberată de un medic autorizat și să completeze o fișă de tratament conform reglementărilor. Tariful decontat de CNAS este de 28 de lei pentru 4 proceduri pe zi, însă un pensionar poate cumpăra un singur bilet.

Băile galvanice, băile cu parafină, dușurile subacvale, băile minerale și împachetările cu nămol sunt doar câteva dintre serviciile care pot fi acoperite de CAS. Tariful pentru astfel de proceduri este de 28 de lei pentru 4 proceduri pe zi, însă un pensionar poate cumpăra un singur bilet, transmite B1TV.

Cu toate acestea, CNAS nu acoperă serviciile de medicină fizică și de reabilitare în cazul corecțiilor de natură estetică sau de întreținere, cum ar fi tratamentele pentru vergeturi, sindromul tropostatic sau activitățile de fitness și body-building.

Deși apele termale și spa-urile sunt asociate în primul rând cu relaxarea, acestea au o importanță deosebită și în contexte medicale, fiind recunoscute pentru beneficiile lor terapeutice. Prin decontarea anumitor servicii SPA, CNAS urmărește să faciliteze accesul pacienților la tratamente balneare care pot contribui la îmbunătățirea stării de sănătate.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *