Tratamentul cu Ivermectină la coronavirus nu e recomandat spune Rafila
Tratamentul cu Ivermectină la coronavirus nu e recomandat spune Rafila

Tratamentul cu Ivermectină la coronavirus nu este recomandat pentru uz uman și poate provoca reacții grave, a spus medicul Alexandru Rafila. Un medic român îl utilizează deja în Las Vegas, dar Rafila atrage atenția că tratamentul de uz veterinar nu este aprobat pentru a fi utilizat la oameni.

„Aveți o problemă de etică”, i-a transmis Rafila medicului Ioan Alexie, care susține că în Las Vegas utilizează Ivermectina, un medicament care nu este autorizat/aprobat nici măcar în America.

„Eu mă mir de Alexie că își tratează pacienții cu ivermectină. Am găsit documente ale Autorității de Reglementare a Medicamentului din SUA în care se spune clar că acest medicament nu e recomandat pentru uz uman, și se arată și care sunt reacțiile adverse (erupție cutunată, diaree, dureri de stomac, umflarea feței, parestezie, efecte neurologice, scăderea presiunii arteriale etc.) Prin urmare nu înțeleg poziția domnului Alexie. Dacă tratează un pacient pentru Covid cu ivermectină și pacientul moare, ce face în condițiile în care medicamentul nu este autorizat? În acest caz se poate discuta de malpraxis”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit Digi24.

Vaccinul Moderna ar putea fi mai puțin eficient în cazul mutației sud-africane a coronavirusului. Care este soluția

Medicul Ioan Alexie a intervenit în discuția purtată în direct la un post TV despre tratamentul cu ivermectină afirmând că planul său nu este să schimbe legile și medicina în România, ci doar să informeze despre eficacitatea medicamentului, în speranța că autoritățile vor face demersuri pentru a-l utiliza.

„Nu fac asta pentru că mă interesează să vând medicamentul. De altfel este un produs foarte ieftin. Eu am vrut doar să informez ca autoritățile care sunt responsabile să aibă în vedere Ivermectina”, a comentat Alexie.

În replică, Rafila a spus că indiferent de „motivație”, oamenilor nu li se poate induce ideea că pot să beneficieze de un medicament care nu este autorizat și aprobat. „Mesajul dumneavoastră ar trebui să fie: Nu luati medicamentul, decât după ce este reglementat de autorități (…) Consumarea acestui medicament poate avea consecințe grave, asta să le spuneți oamenilor. Astăzi oamenii vă aud pe dumneavoastră că acest medicament este bun și se duc în farmacii să-l caute și să-l cumpere, dar medicamentul nu poate fi cumpărat și nici consumat. Deci aveți o problemă de etică, pentru că nu le puteți induce oamenilor informații false”, i-a spus spus Rafila doctorului Alexie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *