Trei măsuri simple pentru a preveni răspândirea coronavirusului explicate de Virgil Musta
Actualitate

Medicul Virgil Musta a explicat cele trei măsuri simple care ne pot feri de coronavirus

Sunt trei măsuri simple pentru a preveni răspândirea coronavirusului iar cei care cred că pericolul a trecut se înșeală, spune medicul Virgil Musta de la Timișoara. Evitarea locurilor aglomerate, purtarea măştii în spaţiile închise şi spălarea mâinilor, cât mai des, a explicat medicul care a vindecat de COVID peste 500 de persoane.

„Respectaţi 3 măsuri simple, vă rog! Pentru cei dintre d-voastră care nu au legătură directă cu sistemul medical sau nu au trecut personal prin experienţa Covid şi poate nici nu cunosc persoane care să se fi îmbolnăvit de Covid-19, probabil e mai greu de crezut acum pericolul care încă ne paşte. Chiar dacă la nivel mondial tocmai s-au depăşit 10.000.000 de persoane contaminate oficial (probabil de încă de 10 ori în realitate, adică 100 de milioane de oameni) şi 500.000 de persoane decedate care au avut şi Covid-19… chiar dacă am avut la începutul pandemiei experienţele concrete ale Italiei, Spaniei şi a altor ţări importante unde oamenii mureau că nu mai aveau loc în spitale… chiar dacă acum centrul pandemiei este în Brazilia şi India, unde se înregistrează peste 10.000 de cazuri pe zi… chiar daca SUA tocmai a depăşit 2,5 milioane de cazuri…chiar dacă în Europa a reînceput creşterea alarmantă a numărului de persoane infectate în mai multe ţări, printre care Bulgaria, Serbia, Cehia… chiar dacă la noi în ţară în ultimile zile avem un numar de persoane contaminate asemănător cu cel de la varful pandemiei şi creşte numărul celor internaţi la ATI…chiar dacă există numeroase mărturii directe fie ale persoanelor care au trecut prin forme severe ale bolii, fie mărturii ale medicilor care se confruntă direct cu evoluţia imprevizibilă a bolii…” a spus Virgil Musta, potrivit PsNews

„TOT NU ESTE DE AJUNS PENTRU UNII SĂ ÎNŢELEAGĂ CĂ ESTE ESENŢIAL SĂ RESPECTĂM ÎN CONTINUARE 3 MĂSURI SIMPLE, DAR CARE NE POT SALVA PE NOI SAU PE CEI DIN JURUL NOSTRU CARE POATE CĂ NU SUNT ATÂT DE NOROCOŞI ÎNCÂT SĂ FACĂ DOAR FORME UŞOARE: să evităm locurile aglomerate, să purtăm masca în spaţiile închise, să ne spălăm des mâinile”, a continuat medicul Virgil Musta pe contul său de Facebook, duminică seara.

Cele trei măsuri simple și zvonistica

Virgil Musta face apel la oameni să nu creadă zvonurile şi în continuare să se informeze din surse sigure, dar mai ales să respecte regulile.

”Am văzut şi am tratat până acum împreună cu colegii mei multe cazuri, de la cele mai uşoare, până la forme severe, am vazut oameni luptâdu-se din greu cu boala, deci nu vorbesc din auzite, ameninţarea este cât se poate de reală şi este esenţial să controlăm evoluţia pandemiei în fiecare zonă a ţării, în mod specific. Am datoria să vă atrag atenţia asupra pericolelor care ne aşteaptă, asupra capcanelor în care puteţi cădea dacă nu vă informaţi din surse sigure, dacă daţi crezare zvonurilor şi nu acţionaţi responsabil. Evaluaţi-vă corect riscurile, respectati regulile şi măsurile de precauţie şi vegheaţi ca şi alţii să le respecte, nu călătoriţi în zone roşii cu multe îmbolnăviri, evitaţi zonele aglomerate. Cu toţii ne dorim să putem petrece aceasta vară liniştiţi”, a mai scris doctorul pe Facebook.

Related posts

Primul antiviral din plante împotriva coronavirusului este testat în India. A avut deja succes

Constantinescu Gabriel

Vârful epidemiei de coronavirus ar putea aduce peste 2.000 de cazuri în România. Estimările unui medic de la Matei Balș

Este scenariul 4 al pandemiei de coronavirus în România iar pacienții fără risc vor fi tratați acasă. Cum vor decurge vizitele medicale

Hotelurile se redeschid după 15 mai. Nu e sigur dacă și restaurantele, spune premierul Orban

Constantinescu Gabriel

Aglomerația dintre Florii și Paște ar putea genera un val de infectări cu coronavirus. Ce spune infecționistul Adrian Marinescu

Constantinescu Gabriel

Mesajul președintelui Klaus Iohannis în criza coronavirusului: „Dragi pensionari, nu vă expuneți inutil unui risc uriaș”

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment