Pragul de 9.000 de lei propus de ministrul justiției pentru abuzul în serviciu, în condițiile în care a fost votat în Senat la o sumă mult mai mare, de 250.000 de lei, este „o bătaie de joc” consideră Tudor Chirilă, „la fel ca în OUG 13 al lui Dragnea și Iordache”.

Artistul, care și-a făcut cunoscute de multe ori viziunile politice ferme, a comentat pe contul său de Facebook dezbaterile publice pe marginea valorii bănești care stabilește că abuzul în serviciu este sau nu o infracțiune.

Deci suntem în Kafka. Aflăm că ministerul justiției propune un prag de 9000 de lei pana la care e liber să ciordești ca funcționar public fără răspundere penală. Cum motivează suma? Și dacă se poate 9000 de lei, de ce nu s-ar putea 9 lei? Sau 0,90 de bani? Bătaia de joc continuă”, a scris el pe Facebook.

Tudor Chirilă acuză că ai noștri copii sunt lăsați într-o țară care nu le aparține, și că „tăcem și niște nulități mediocre cu pensii nesimțite care probabil că n-ar putea să-și câștige existența muncind în regim privat se agață de banii ăștia nemeritați cu o disperare care te lasă fără glas”.

Am ajuns la mâna unor netrebnici fără scrupule. Și nu suntem în stare să spargem drobul de sare. Ziua de azi e miercurea neagră a lui 2023. Să disprețuiești în halul ăsta poporul care te plătește, echivalează cu genocidul”, a mai adăugat el, potrivit B1TV.

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat miercuri, pentru B1 TV, că liberalii vor fixarea unui prag de 9.000 de lei dincolo de care abuzul în serviciu să fie considerat infracțiune. Asta după ce inclusiv senatorii PNL au votat un prag de 250.000 de lei.

Noi am spus foarte clar prin vocile mai multor lideri PNL, azi, că liberalii nu sunt de acord cu acest prag propus în Senat de 250.000 de lei. Știți clar ce opinii a avut PNL și în trecut, nu s-a schimbat nimic. Noi suntem de acord cu opinia Ministerului Justiției, exprimată printr-un comunicat public, anume existența unui prag de doar 9.000 de lei. E singura poziție oficială venită de la ministrul nostru de resort, Cătălin Predoiu.

Legat de necesitatea acestui prag, CCR a cerut prin două decizii să existe acest prag pentru acesatstă infracțiune de abuz în serviciu, pentru a corecta legislația în vigoare. Decizia CCR e obligatorie, iar poziția PNL e la 9.000 de lei. E o sumă mult mai mică”, a declarat Stroe.

Opoziția USR a cerut un prag de 3.000 de lei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *