Mirosul de canabis era mascat cu bețișoare parfumate într-o clasă
Mirosul de canabis era mascat cu bețișoare parfumate într-o clasă

Mirosul de canabis era mascat cu bețișoare parfumate într-o clasă din București, spune șefa Agenției Naționale Antidrog. Este posibil ca acesta să nu fie primul incident de acest fel, dar cazul a avut și consecințe: copiii sunt acum implicați în programul Agenției pentru protecție iar profesorii ar urma să fie pregătiți de specialiști, astfel încât să-și poată da seama și să semnaleze dacă un copil consumă substanțe interzise.

Avem în București o școală unde elevii aprind bețișoare parfumate în clasă pentru că vine doamna de la ANA, nu pentru că intră în clasă profesorul de la școala respectivă. Și miroase a canabis. Avem cazuri în România de copii care consumă și fac abuz de medicamente. Și aici nu vorbim doar de medicamente cu prescripție medicală, gen Xanax, care tot a fost în cazul Medusa, ci vorbim de consum de medicamente care se găsesc în orice casă” a declarat Ramona Dabija, șefa Agenției Naționale Antidrog, potrivit PsNews.

Șefa ANA a arătat care au fost primele măsuri luate în această sitauție: Împreună cu Ministerul Educației și Ministerul Sănătățîi lucrăm la un ordin comun, o rețea de siguranță. Pe de o parte abordăm profesorii și să îi formăm să își dea seama care sunt semnele – când un copil devine neglijent, nervos, își schimbă comportamentul, sunt anumite semne, iar profesorul poate cere sprijin consilierilor şcolari”.

Autoritățile atrag atenția că informarea cu privire la efectele devastatoare ale consumului de droguri ar trebui să plece din familie. Însă specialiștii reclamă implicarea tot mai superficială a părinților. Sunt multe familii care nici măcar nu-și lasă copiii să consulte un psiholog sau să urmeze programele Agenției Antidrog.

Ioan Cupșa, deputat PNL: „Aș fi pus o întrebare doamnei care conduce ANA, dacă ulterior acelui eveniment legat de aprinderea unor bețișoare parfumate niște în săli unde se fumau niște jointuri, ați sesizat DIICOT?”

Ramona Dabija, șefa Agenției Naționale Antidrog: „Acei copii sunt deja în programul Agenției Naționale Antidrog, iar consumul nu e incriminat în România.”

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *