Vicepreședintele PSD, Mihai Tudose, spune că se impunea remanierea ministrului energiei, Virgil Popescu, în urma haosului din Energie. Tudose critică măsurile luate de Virgil Popescu și spune că nu au adus deloc rezultatele așteptate. Mai mult, social-democratul atrage atenția că acum statul va fi nevoit să taie alte cheltuieli de la buget pentru a acoperi gaura făcută de ministru, în Energie.

Reporter: L-ați reevaluat pe ministrul Virgil Popescu? Aveți încredere că va putea să gestioneze situația această complicată care se anunță pentru iarna viitoare?, relatează Digi 24.ro.

Mihai Tudose: „Nu. (…) Îmi mențin opinia că o mare parte din haosul de astăzi i se datorează. El a avut o strategie, eu nu contest că fiecare om poate să aibă o idee. Am înțeles. Domnia sa a aplicat ideea lui, a convins pe cei responsabili de ideea lui. Rezultatele nu sunt cele scontate”.

Reporter: Se impune remanierea?

Mihai Tudose: „Asta este problema prim-ministrului. Punctul meu de vedere personal l-am mai spus. Se impunea. (…) Cu siguranță că dacă stai și te gândești la cât e consumul și la fiecare KW statul dă niște bani la niște băieți. Banii ăia pleacă din buget. S-au vehiculat tot felul de sume, de ordinul miliardelor. Așa este”. Reporter: Această gaură ați stabilit în coaliție cum va putea fi acoperită, din ce surse? Mihai Tudose: „Din

PNL: Modul de remaniere e cunoscut de domnul Tudose

În replică, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a respins ideea că ar exista probleme în coaliția de guvernare.

„Modul în care pot fi remaniaţi miniştrii îl cunoaşte şi domnul Tudose, îl cunosc toate partidele care fac parte din această coaliţie de guvernare. Ne-am obişnuit cu solicitarea domnului Tudose, nu e prima dată când o face. Repetăm, ca de fiecare dată, faptul că evaluarea activităţii miniştrilor o face prim-ministrul, este un proces continuu, activitatea domnului Virgil Popescu este cu siguranţă evaluată. Este un domeniu care beneficiază de toată atenţia Guvernului, dar haideţi să aşteptăm poziţia şi punctul de vedere ale premierului în ceea ce priveşte evaluarea tuturor miniştrilor care fac parte din echipa guvernamentală”, a spus, marţi, într-o conferinţă de presă, Ionuţ Stroe.

Foto: captură video Digi24

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *