Raluca Turcan vrea să grăbească adoptarea legilor propuse de Guvern. Deputata PNL face apel la Parlament. “Guvernul a înaintat un proiect de lege Parlamentului. Au existat momente când Parlamentul, prin voința majorității parlamentare pusă la treabă, a putut trece legi în doar câteva ore prin ambele Camere. Tocmai de aceea, pentru a nu pune în pericol sănătatea și viața oamenilor e imperios să se mobilizeze de urgență și acum.”, declară aceasta într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Turcan spune că România s-a descurcat foarte bine pe perioada pandemiei, comparativ cu alte țări. Ea crede că Guvernul a luat măsurile potrivite pentru combaterea noului coronavirus. Însă, aceasta avertizează că riscurile nu dispar după data de 15 mai, când țara va intra în stare de alertă. “Riscurile însă nu au trecut. Specialiștii avertizează clar că pericolul răspândirii virusului va persista și după 15 mai, când încetează starea de urgență și va fi nevoie de măsuri clare pentru a ține evoluția pandemiei sub control.”, adaugă aceasta.

Deputata PNL ne prezintă câteva din măsurile propuse de Guvernul Orban. Printre acestea se numără și obligativitatea purtării măștilor și continuarea cursurilor online în învățământul preuniversitar și universitar.

Atac la adresa PSD

Raluca Turcan atacă social-democrații. “Intrarea în normal trebuie făcută treptat, oricât ne-am dori relaxarea bruscă. Suntem în continuare într-o situație care impune responsabilitate, nu populism, așa cum fac unii politicieni când inventează pretexte pentru a pune piedici adoptării rapide a proiectului. Sunt aceiași politicieni al căror discurs e dublat de cele mai multe ori de decizii ale CCR și aceiași politicieni care au luat în calcul, la un moment dat, să nu voteze starea de urgență în Parlament. Mai exact, PSD-iști.”, spune ea.

Turcan vrea să grăbească adoptarea legilor propuse de PNL și încheie prin a face apel la colegii săi din Parlament. “Fac apel la colegii parlamentari să nu compromită un efort colectiv uriaș de aproape trei luni, și să adopte rapid un act normativ necesar pentru sănătatea și viața oamenilor.”, declară deputata.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul