Image default
Actualitate

Marcel Vela a spus ce trebuie făcut când cineva nu poartă mască la metrou și strănută

Marcel Vela le-a spus cetățenilor ce au de făcut atunci când o persoană aflată la metrou, este fără mască și strănută. „Sunați la 112” a spus ministrul de interne, explicând că în fiecare stație de metrou se vor afla polițiști sau jandarmi care vor interveni iar persoanei i se poate întocmi un dosar penal.

Ministrul de interne a răspuns unor întrebări pe canalul de youtube al bloggerului George Buhnici, vorbind despre ce ne așteaptă după ce România va trece din starea de urgență în cea de alertă, pe 15 mai.

„Dacă vedem pe cineva lângă noi în metrou fără mască şi strănutând? Poate face o glumă proastă sau poate fi infectat. Ce facem noi în momentul acela?” l-a întrebat George Buhnici pe Marcel Vela.

„În momentul acela sunaţi la 112. La toate gurile de metrou o să avem şi oameni de ordine. Putem suna la 112 instant. Respectivul, dacă nu are mască şi strănută poate avea dosar penal, pentru că a avut un comportament care se încadrează în zona penalului şi a contribuit la răspândirea bolilor cu bună ştiinţă. Noi nu intrăm în cazărmi acum. Vom apăra cetăţenii corecţi”, a răspuns Marcel Vela, potrivit PsNews.

Marcel Vela a spus și când vor aplica polițiștii amenzi.

„Dacă nu aveţi mască, dacă o societate nu îşi decalează programul ca să reducă presiunea de pe transportul public, dacă se face o altă activitate decât cea permisă, să se deschidă un restaurant, o terasă. Vor fi amenzi şi pentru grupuri mai mari de trei persoane sau pentru un sport de echipă care nu este autorizat”.

Marcel Vela a dat exemple despre activitățile care vor fi permise la ieșirea din starea de urgență în contextul măsurilor anti coronavirus.

„În primul rând vor fi permise unele lucruri care până acum nu erau permise, în sensul în care pot funcţiona de exemplu saloanele de înfrumuseţare, cosmetică, frizeriile, se pot deschide cabinetele stomatologice. Sunt activitaţi care pot fi făcute după 15 mai, care până acum erau în contradicţie cu ce am decis noi. Trebuie sa evaluăm cu foarte multa atenţie şi foarte multă celeritate ceea ce vom avea peste două săptămâni după 15 mai, în aşa fel încât să putem spune că nu au crescut cazurile noi şi că lumea a fost foarte atentă”, a explicat ministrul de interne.

Related posts

Metroul din Drumul Taberei – când va fi dat în folosință. Asigurările ministrului transporturilor, Lucian Bode

Constantinescu Gabriel

Relaxarea restricțiilor după Paște nu este oportună. Explicațiile Grupului de Comunicare Strategică

Constantinescu Gabriel

Se va ajunge la 10.000 de cazuri de coronavirus pe zi, crede Alexandru Rafila

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment