Lucrările pe Bâstroe vor fi oprite, au promis ucrainenii, până la evaluare
Lucrările pe Bâstroe vor fi oprite, au promis ucrainenii, până la evaluare

Lucrările pe Bâstroe vor fi oprite, au promis ucrainenii, până ce situația va fi evaluată de o echipă de experți, spune secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu. Ucraina a promis că va opri orice formă de dragaj pe canal, a adăugat secretarul de stat.

Declarațiile oficialului au venit în contextul întâlnirii trilaterale de marți din Portul Ismail, Ucraina, transmite B1TV.

A fost acea întâlnire trilaterală – România, Ucraina, Comisia Europeană. Suntem pe drumul cel bun în ceea ce privește rezolvarea acestei probleme. În acest sens, Ucraina a promis, într-adevăr, că va stopa orice formă de dragaj pe Chilia și pe Bâstroe, a declarat Ionel Scrioșteanu.

Un alt element foarte important al discuției l-a constituit faptul că abordarea – și a noastră, și a Ucrainei, și a Comisiei Europene – va fi, în următoarea perioadă, în sensul de consolidare a canalului Sulina prin proiecte suplimentare, care să ducă la sporirea capacității acestui canal în așa fel încât să poată să asigure întreg fluxul de trafic generat de porturile Dunărea Maritimă, fie că sunt românești, ucrainene sau ale Republicii Moldova”, a precizat secretarul de stat.

Ucraina, în continuare, susține că acele lucrări de dragare au fost operaționale și de întreținere. Vom vedea, în urma măsurătorilor, dacă se confirmă. Într-adevăr, s-a convenit să se păstreze calendarul, cu următoarea specificare, că așteptăm avizul Ministerului apărării din Ucraina cu privire la condițiile în care se poate intra pe acea zonă să se facă măsurători, dat fiind că este o zonă cu risc destul de crescut, pentru că au fost ceva incidente pe canalul Bâstroe, în special cu ceva mine care au afectat câteva nave civile”, a mai spus Ionel Scrioșteanu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *