Ucraina mulțumește României, într-un videoclip: „România este unul dintre cei mai apropiaţi vecini ai noştri şi unul dintre partenerii care ne-au susţinut cel mai mult”
Ucraina mulțumește României, într-un videoclip: „România este unul dintre cei mai apropiaţi vecini ai noştri şi unul dintre partenerii care ne-au susţinut cel mai mult”

România a oferit sprijin militar Ucrainei, trimițând încă 15 convoaie cu ajutor militar și se va angaja în antrenarea piloților ucraineni pentru avioanele F-16, potrivit unui anunț al Centrului pentru Comunicare Strategică, o organizație oficială a guvernului ucrainean care se ocupă cu combaterea dezinformării. Această organizație a mulțumit României într-un videoclip publicat pe o platformă de socializare.

Anunțul subliniază istoria comună și legăturile strânse între România și Ucraina și promite că Ucraina va susține întotdeauna România, transmite Realitatea TV.

Videoclipul care însoțește acest anunț include imagini de la proteste pro-ucrainene din România, precum și întâlniri între președinții Klaus Iohannis și Volodimir Zelenski. Acesta ilustrează și afirmațiile făcute cu privire la sprijinul oferit de România, inclusiv livrările de pachete militare și commitment-ul pentru antrenarea piloților pe noile avioane F-16, prin imagini cu vehicule militare și sisteme de rachete anti-aeriene.

România este unul dintre cei mai apropiaţi vecini ai noştri şi unul dintre partenerii care ne-au susţinut cel mai mult”, „România a trimis Ucrainei 15 pachete de ajutor militar”, „Ne va antrena piloţii pe noile avioane F-16” sunt mesajele prezentate în videoclip. Sunt arătate, de asemenea, imagini cu vehicule militare şi cu sisteme de rachete antiariene.

Într-un final, videoclipul mulțumește României pentru capacitatea sa de a găzdui zeci de mii de refugiați, pe lângă sprijinul militar.

Ucraina nu va uita niciodată generozitatea vecinului nostru. Mulţumesc, România”, este mesajul de final.

Cu toate acestea, România nu a dezvăluit public natura exactă a acestui ajutor militar, care a generat dezbateri și controverse.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *