police 1282330 960 720

Bărbaţii ucraineni cu vârsta între 18 şi 60 de ani nu au voie să plece din ţară. Preşedintele Zelenski a ordonat o mobilizare militară generală.

Preşedintele Ucrainei a declarat, joi seară, că pentru asigurarea apărării statului a fost dispusă mobilizarea pe scară largă, atât în Kiev cât şi în celelalte oraşe mari, relatează CNN.
Într-un comunicat oficial al ministerului de interne ucrainean se arată că odată cu introducerea legii marţiale în Ucraina, plecarea din ţară a bărbaţilor care fac parte din categoria de vârstă 18-60 de ani este interzisă.
Serviciul de Frontieră al Ucrainei informează că, din cauza intrării legii marţiale în Ucraina, plecarea din Ucraina este temporar restricţionată pentru o categorie de cetăţeni. În special, este interzisă părăsirea Ucrainei de către ceţăţenii ucraineni de sex masculin, cu vârstă între 18 şi 60 de ani. Această normă se va aplica pentru perioada regimului juridic al legii marţiale”, precizează comunicatul oficial emis de ministerul de interne ucrainean.

Potrivit agenţiei de presă Russia Today, Rusia ar fi pregătită să negocieze predarea Ucrainei, sub condiţia ca Ucraina să nu permită să fie adus armament pe teritoriul ei şi să rămână netură – să nu se alăture NATO.

Zelenski a semnat un decret de mobilizare generală a populaţiei

Zelenski a introdus legea marţială în Ucraina. Acesta a întrerupt şi relaţiile diplomatice cu Rusia, ca urmare a agresiunii de pe teritoriul ucrainean.

Preşedintele ucrainean a semnat un decret privind mobilizarea generală a populaţiei ca urmare a invaziei începute de Rusia, transmite vineri AFP.

Potrivit decretului publicat joi pe site-ul preşedinţiei ucrainene, măsura îi vizează pe cei supuşi recrutării şi pe rezervişti şi se va aplica în termen de 90 de zile în toate regiunile Ucrainei.

Sursă  foto: Pixabay.com

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *