Protest în fața Ambasadei Rusiei, la București, organizat de AUR. Partidul fondat de George Simion și-a chemat membrii și simpatizanții joi seară, în fața Ambasadei Federației Ruse de la București.

AUR și-a exprimat poziția, printr-o postare pe Facebook, condamnând invazia Ucrainei decisă joi dimineață de Vladimir Putin.

Condamnăm invazia militară a Rusiei în Ucraina. Suntem îngrijoraţi de soarta etnicilor români din nordul Bucovinei şi sudul Basarabiei, dar şi de ameninţările repetate asupra teritoriului României. AUR va organiza un protest în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse, la ora 18,00” au transmis reprezentanții AUR, partid care organizează un protest în fața Ambasadei Rusiei de la București.

Cum a început invadarea Ucrainei

Președintele rus Vladimir Putin a decis, joi dimineață, declanșarea operațiunilor militare în Ucraina. Deși acesta a precizat că ar fi vizată regiunea separatistă din estul Ucrainei, a cărei independență a recunoscut-o acum câteva zile, explozii puternice au fost auzite în marile orașe din toată Ucraina.

Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene a transmis că 5 avioane rusești și un elicopter au fost doborâte joi , în timp ce forțele ruse atacau Ucraina. Armata rusă a negat afirmațiile, a informat joi agenția de știri de stat TASS, relatează B1TV.

Nu a fost deocamdată niciun fel de debarcare de trupe ruse în oraşul port Odesa, din sudul Ucrainei, aşa cum anunţaseră anterior unele surse media ruse.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *