Un accident feroviar s-a produs la Fetești joi dimineață, iar ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, a afirmat că mecanicul de locomotivă considerat vinovat era beat, iar sistemul de frânare automată al trenului nu a funcționat. „Nu e o dimineață bună pentru sistemul feroviar” a concluzionat Cătălin Drulă.

Mecanicul trenului de marfă care a intrat în alt tren, joi, la Fetești, a adormit și era sub influența băuturilor alcoolice, a declarat ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Ministrul a cerut scuze pasagerilor care au plătit bilete, afectați de acest accident feroviar care, din fericire, nu s-a soldat cu victime.

„Vreau să transmit un semnal foarte clar către acești operatori de marfă, din zona privată, că nu se mai pot juca cu siguranța pe sistemul feroviar. Un tren de marfă a intrat în spatele altui tren trecând peste toate semnalele. Sistemul de frânare automat nu era funcțional, ancheta o să spună de ce. Din primele informații, lucrurile nu erau în regulă nici la nivelul stării mecanicului de locomotivă. Din ce am înțeles, da, a adormit, înțeleg că era și sub influența băuturilor alcoolice. Există controale și inspecții care se fac ca în trafic, nu verifică fiecare șofer, se fac prin sondaj. Nu sunt testați toți mecanicii de locomotivă, nu cred că se întâmplă asta în nicio țară din lume”, a declarat Drulă, potrivit G4Media.

„Nu e o dimineață bună pentru sistemul feroviar” a mai spus Drulă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *