Un autocar a rămas blocat în Pasajul Unirii. Anunțul a fost făcut de primarul sectorului 4, Daniel Băluță, care a explicat ce s-a întâmplat.
Șoferul a ignorat semnul de circulatie care specifica înălțimea maximă a autovehiculelor care pot intra intra în pasaj. Drept urmare, respectivul autocar a rămas blocat în poarta de protecție de dinainte de intrarea în tunel.
„Respectați regulile și semnele de circulație afișate clar încă de la intrarea în Pasajul Unirii!Altfel, riscați să vă răniți, pe voi sau pe alți participanți la trafic, să vă avariați mașinile și să suportați cheltuielile de refacere pentru eventualele distrugeri provocate la acest obiectiv realizat și pus în siguranță de comunitatea Sectorului 4.(…)Nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat în pasaj, dacă nu era acest delimitator din fier pe care este afișată restricția de 3,5 metri înălțime?”, a scris Daniel Băluță pe Facebook.
Pasajul Unirii a fost redeschis pe data de 4 septembrie.
„77 de zile, 1.848 de ore de muncă, 300 de oameni zilnic pe șantier. Un efort extraordinar din partea echipei”, a punctat Băluță.
Pasajul Unirii a fost închis în a doua jumătate a lunii iunie, pentru realizarea lucrărilor de consolidare. Este vorba despre cele mai ample intervenţii realizate în ultimii 30 de ani asupra acestei construcţii.
Lucrările au fost realizate simultan pe ambele sensuri de mers, iar echipele au lucrat atât ziua, cât şi noaptea.
Pasajul Unirii a fost construit în perioada 1986-1987. Acesta are o lungime de aproximativ 800 de metri şi o lăţime de 14 metri.
Pasajul este tranzitat zilnic de peste 60.000 de mașini.