rifle gc99ac5df2 1280

Shane Matthews, un lunetist britanic pensionat, fost caporal în Batalionul 2 al Regimentului Regal, se află în Kiev, unde luptă contra armatei ruse, după ce a activat în Irak și Afganistan.

Un lunetist britanic, care s-a alăturat ofensivei din Ucraina, spune că forțele armate ale președintelui Volodimir Zelenski luptă precum „talibanii pe steroizi”.

Shane Matthews, fost caporal în armata britanică, se află în Kiev, unde ajută ucrainenii în lupta lor cu armata lui Putin, scrie Daily Mirror.

În ciuda superiorității militare, Rusia nu a reușit să preia până acum controlul capitalei ucrainene.

Shane Matthews, care a luptat în Irak și Afganistan, a declarat că orașul Kiev nu va cădea în mâinile invadatorilor.

Declarațiile sale sunt descurajatoare pentru Putin: „Artileria ucraineană a demolat forțele rusești, în timp ce eu predam un curs de prim ajutor.

Rușii nu au poziții defensive, în Irpin, astfel încât ucrainenii reușesc să-i nimicească, ceea ce este o veste bună.

Tacticile de gherilă ale ucrainenilor sunt greu de combătut pentru ruși, ei seamănă cu niște talibani pe steroizi”.

Matthews a aterizat inițial în Polonia, de unde a plecat spre Kiev, pentru a lupta cu rușii.

Volodimir Zelenski, mesaj pentru militarii ruși: Vă oferim șansa de a trăi. Dacă vă predați, vă vom trata așa cum merită oamenii: cu demnitate. Alegeți!

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski imploră trupelor ruse să se predea. În cel mai recent discurs al său, el le transmite militarilor ruși că „au șansa de a trăi” dacă aleg să depună armele.

„În numele poporului ucrainean, vă oferim șansa de a trăi. Dacă vă predați forțelor noastre, vă vom trata așa cum oamenii trebuie să fie tratați: cu demnitate. Felul în care nu ați fost tratați în armata voastră. Și felul în care armata voastră nu tratează oamenii noștri. Alegeți”, a spus Zelenski, în cel mai recent discurs al său.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *