Un milion de plante de canabis vor fi distribuite gratuit populației
Un milion de plante de canabis vor fi distribuite gratuit populației

Un milion de plante de canabis vor fi distribuite gratuit populației, pentru a încuraja intrarea în legalitate a plantațiilor considerate până acum ilegale. În Thailanda s-a adoptat recent o lege care permite cetățenilor să cultive canabis acasă.

Ministrul Sănătății, Anutin Charnvirakul, a anunțat campania pe 8 mai într-o postare pe Facebook. Condiția este ca plantele de canabis să fie cultivate drept „culturi casnice”, relatează CNN, citat de Digi24.

Conform noii reglementări, thailandezii pot cultiva plante de canabis acasă după ce au anunţat guvernul local, însă canabisul nu poate fi utilizat în scopuri comerciale fără alte autorizaţii, a declarat Ministrul Sănătăţii, Anutin Charnvirakul.

Noua lege, care intră în vigoare pe 9 iunie, va permite oamenilor să cultive canabis în propriile gospodării, însă plantele vor fi folosite exclusiv în scopuri medicinale.

Legea este cel mai recent pas în planul Thailandei de a promova canabisul drept cultură comercială. Aproximativ o treime din forța de muncă lucrează în agricultură, potrivit Băncii Mondiale.

Thailanda a devenit în 2018 prima ţară din Asia de Sud-Est care a legalizat marijuana în scopuri medicinale şi cercetare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *