Florin Cîțu a făcut un pas important pentru eliminarea evaziunii fiscale. Este vorba despre conectarea caselor de marcat la serverele ANAF. Ministrul Finanțelor Publice nu cedează presiunilor făcute de opoziție.

„Am promis și mă țin de cuvânt! Am finalizat, în doar câteva luni, un proiect aflat pe agenda publică de peste 10 ani!!! Da, 10 ani! Casele de marcat vor fi conectate la serverele ANAF începând de astăzi!”, spune el într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Florin Cîțu susține că reforma sistemului bugetar nu a funcționat în România deoarece a fost abordată greșit. „Estimez că după ce facem anul acesta case de marcat, proiectul fişier electronic, e-facturare, anul viitor o sa vină la buget cam două puncte procentuale, aceasta înseamnă 20 de miliarde de lei în plus. Aceasta înseamnă că trecem de la 30% la 32% din PIB doar cu informatizarea.”, declară acesta într-un interviu acordat Realitatea Plus.

Ministrul Finanțelor Publice nu uită să atace opoziția. „Acest proiect a fost amânat de toate guvernele pentru că elimina o mare parte din evaziunea fiscala. Evaziune fiscala susținută de PSD pentru că reprezintă o sursa importanta de finanțare a partidului. Cum credeți că se plătesc campaniile de fake news în media? Nu mă opresc aici. Voi continua TOATE proiectele în ritm accelerat în următoarele luni.”, încheie ministrul postarea.

Transmiterea obligatorie a bonurilor fiscale către ANAF se va realiza în trei pași, în funcție de mărimea firmei. Această platformă a fost donată de către Asociația pentru Tehnologii Avansate. În acest context, este urmărită eliminarea evaziunii fiscale.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *