Președintele Rusiei, Vladimir Putin, ar avea în plan să fugă din Rusia în cazul în care țara sa pierde războiul început în Ucraina în februarie, a declarat miercuri Abbas Gallyamov, care s-a ocupat în trecut de redactarea discursurilor liderului de la Kremlin.

Abbas Gallyamov, care este și analist politic, a declarat că o sursă de încredere i-a spus că Kremlinul elaborează, din primăvară, un plan de rezervă pentru o potențială înfrângere în Ucraina, care implică plecarea lui Putin și a oamenilor săi în Venezuela.

„De obicei nu dau detalii din interior, dar astăzi voi face o excepție. În primul rând, am prea multă încredere în sursă, iar în al doilea rând, informațiile sunt foarte suculente”, a scris Gallyamov pe canalul său de Telegram.

Planul lui Vladimir Putin se numește „Arca lui Noe”

Potrivit lui Gallyamov, proiectul a fost numit neoficial „Arca lui Noe”. Se presupune că Argentina și Venezuela sunt printre opțiunile lui Putin, dar China a fost luată în considerare în primele etape ale discuțiilor, potrivit newsweek.com.

„Așa cum sugerează și numele (Arca lui Noe, n. red.), este vorba despre găsirea de noi locuri unde să poată merge în cazul în care devine complet inconfortabil să mai rămână în țară. Anturajul liderului nu exclude că acesta va pierde războiul, va pierde puterea și va trebui să plece urgent undeva”, a scris acesta.

Gallyamov, care trăiește în exil în Israel din 2018, a declarat că, potrivit sursei sale, Iuri Kurilin, vicepreședintele companiei energetice ruse Rosneft, este „omul de pe teren”, cel care face toate demersurile pentru o potențială evacuare în Venezuela.

„În vară, a demisionat în mod oficial (de la Rosneft) și acum s-a dedicat în totalitate Arcei lui Noe. Are cetățenie americană și legături foarte bune. A absolvit Universitatea Hayward din California și a lucrat în structurile BP, inclusiv în funcția de director. Din păcate, sursa mea nu cunoaște alte detalii, totuși, ceea ce mi-a spus este suficient pentru a înțelege: când ei (Rusia, n. red.) spun că «totul merge conform planului», are sens să clarificăm care dintre ele. Ei par să aibă mai mult de un plan”, a mai scris Gallyamov.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *