Ungaria nu va mai bloca al 13-lea pachet de sancțiuni UE împotriva Rusiei
Ungaria nu va mai bloca al 13-lea pachet de sancțiuni UE împotriva Rusiei

Peter Szijjártó, ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, a anunțat că Budapesta nu va bloca cel de-al 13-lea pachet de sancțiuni UE împotriva Rusiei. Declarația a fost făcută în urma reuniunii miniștrilor de externe ai statelor membre UE din 19 februarie, conform Ukrayinska Pravda.

Szijjártó a precizat că toate elementele din pachetul de sancțiuni care afectau interesele Ungariei au fost eliminate, motiv pentru care țara sa nu se va mai opune adoptării acestuia. Cu toate acestea, ministrul a criticat politica UE, considerând-o ineficientă.

Interesele economice fundamentale ale Ungariei nu sunt afectate de măsurile concrete din lista de sancțiuni,” a declarat Szijjártó. „Problema este mult mai largă: UE continuă o strategie care a eșuat complet și nu ne aduce mai aproape de pace, ci ne îndepărtează de ea.”

Szijjártó este de părere că sancțiunile anterioare au afectat doar economia UE, unde „psihoza militară încă domnește”. El consideră că este „deja clar” că războiul din Ucraina nu se va încheia pe cale militară, transmite B1TV.

Noul pachet de sancțiuni ar fi trebuit să fie aprobat de miniștrii de externe ai UE la Bruxelles pe 19 februarie. Se pare că ar putea include și sancțiuni împotriva Coreei de Nord pentru furnizarea de rachete către Rusia, utilizate în conflictul din Ucraina.

Săptămâna trecută, Ungaria a blocat temporar aprobarea pachetului de sancțiuni, motivând nemulțumirea sa cu privire la includerea unor companii chineze pe lista vizată.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *