USR și Plus fuzionează, însă decizia va fi luată, potrivit statutului ambelor formațiuni, de consiliile celor două partide. Comitetul politic al USR şi Consiliul Naţional al PLUS vor avea loc pe 8 februarie și au pe ordinea de zi aprobarea fuziunii. Între timp, Alianța USR Plus și-a ales echipa de conducere în care noul venit, Moise Guran, se va ocupa de campanie.

Birourile Naţionale ale USR PLUS au decis, luni, în şedinţa comună de alianţă, să solicite organizaţiilor un mandat pentru organizarea unui congres de fuziune în luna iulie, arată PsNews.

În cursul lunii februarie, filialele USR şi PLUS sunt încurajate să îşi desemneze de comun acord candidaţii comuni ai Alianţei la alegerile locale.

În cadrul şedinţei de luni, a fost completată şi echipa executivă a Alianţei USR PLUS. Au fost stabiliți membrii Comisiei comune a Alianţei:

Coordonare – Dragoş Tudorache (PLUS)

Comunicare – Ionuţ Moşteanu (USR)

Juridic – Silviu Dehelean (USR)

Finanţare – Dragoş Neacşu (PLUS)

Politici publice – Oana Ţoiu (PLUS)

Campanii – Moise Guran (USR)

USR și Plus fuzionează. Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a explicat că a insistat să transmită un semnal public pentru fuziunea cu USR pentru a nu mai exista dubii și interpretări, după ce în presă a apărut informații referitoare la negocierile referitoare la modul în care se vor împărți locurile pe liste la locale.

”Am insistat să o facem pentru că altfel riscam să intrăm în vria târguielilor pe locuri pe listă. Asta ar fi dat un semnal distorsionat că suntem doua partide care se ceartă pe locuri pe liste.

Iar mesajul nostru vrem să fie că suntem o singură forță politică ce caută cele mai bune soluții de candidați. Iar competiția politică nu e în interiorul Alianței, ci între Alianță și celelalte forțe politice.

Mesajul perceput public ieri era că începem iarăși târguielile pentru liste cu proportie de 3:1 sau 3:2 sau mai știu eu ce proporție.

Noi trebuie acum să strângem rândurile și să determinăm oamenii în teritoriu să lucreze ca o echipă, având încredere unii în ceilalți.

De aceea am insistat să dăm acum semnalul public pentru fuziune ca să nu mai fie dubii și interpretări, iar colegii de la USR au acceptat”, a declarat Dacian Cioloș.

Leave a comment

Lasă un răspuns