Klaus Iohannis
Actualitate

Klaus Iohannis, îngrijorat de coronavirus, dar nu atât de mult încât să convoace CSAT

Klaus Iohannis este îngrijorat de coronavirus, dacă acesta va pătrunde în România. Președintele României crede însă că deocamdată autoritățile sanitare de la noi își fac treaba și că nu este o problemă de siguranță națională astfel încât să convoace Consiliul Suprem de Apărare al Țării.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că România este pregătită, să se confrunte cu efectele virusului ucigaș, în condițiile în care până luni s-au anunțat 80 de decese în China în urma infectării cu coronavirusul.

„Am văzut că a fost în întâlnire la minister. Pare a fi un virus foarte agresiv, sunt de părere că ne vom pregăti cât se poate de bine. Nu știu dacă e cazul să se ajungă în CSAT. Oricum, e o problemă cât se poate de serioasă”, a declarat Klaus Iohannis.

Declarațiile lui Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” la întâlnirea de la Ministerul Sănătății:

-70% sunt cazuri ușoare. În primele 2-3 zile pacientul dezvoltă pneumonie fără febră, schimbă datele problemei cu privire la monitorizare.

-din analiza hărții, China e mare, are spre 2 miliarde de oameni, centrul este în Wuhan. Riscul ca un asemenea caz să ajungă în România este mic.

-la Matei Balș sunt toate disponibilitățile pentru a diagnostica și trata asemenea cazuri. În toate spitalele infecțioase există asemenea medicații, eu sper să nu fie cazuri. Carantina este o atitudine extremă, să ai 11 milioane de locuitori și să înalți un gard e mai greu (în Wuhan). Se urmărește dacă apar cazuri în alte zone, dar situația este stabilă.

-ne așteptăm să intre în țară persoane sănătoase, sau aparent sănătoase.

Related posts

Coronavirusul dispare oricum după 70 de zile indiferent de măsurile luate de guverne. Concluziile surprinzătoare ale unui profesor israelian

Constantinescu Gabriel

Klaus Iohannis: „Alegerile trebuie să aibă loc la termen/ Pandemia nu se va termina nici anul viitor”

Andrada Ionescu

Coronavirusul va intra în România, spune fostul ministru al sănătății Sorina Pintea. „Este o chestiune de zile”

Constantinescu Gabriel

România va primi 33 de milioane de euro, ajutor de la Uniunea Europeană, ca să biruie criza economică a coronavirusului

Constantinescu Gabriel

Conducerea spionilor, decapitată. Adjunct al șefului SRI, eliberat din funcție de președintele Iohannis

Constantinescu Gabriel

După demisia lui Victor Costache a urmat demiterea secretarului general Georgeta Bumbac. Explicațiile premierului Orban

Constantinescu Gabriel

1 comment

Președintele Iohannis a criticat dur PSD chiar de față cu aleșii partidului. 17 februarie 2020 at 18:36

[…] Klaus Iohannis a participat la la o întrunire a Asociație Comunelor din România, alături de sute de primari ai PSD, spunând că în epoca lui Dragnea investițiile în comunitățile locale au fost făcute prost și la discreția ”puternicilor zilei”, arată publicația Știri pe Surse. […]

Reply

Leave a Comment