USR trece în opoziție. USR va constitui principala forță de opoziție, spune președintele formațiunii, Dacian Cioloș, care atrage atenția că nu va participa la consultările de luni de la Cotroceni.

Biroul Naţional al USR a decis ca reprezentanţii formaţiunii să nu participe la consultările de la Palatul Cotroceni, convocate de preşedintele Klaus Iohannis pentru desemnarea unui nou premier, a declarat luni Dacian Cioloș.

Potrivit liderului USR, consultările de azi de la Cotroceni sunt un simplu „simulacru de consultări cu un rezultat dinainte cunoscut”. „Participarea noastră nu ar face decât să legitimeze această mascaradă” a spus Cioloș, citat de B1TV.

Klaus Iohannis și-a abandonat rolul de mediator, n-a mai fost președintele tuturor românilor și s-a poziționat ca fiind nașul acestei monstruoase coaliții PNL-PSD-UDMR. USR nu poate să gireze constituirea unui nou FSN care va deține întreaga putere.

Știm ce s-a întâmplat când PSD s-a mai aliniat și aliat cu PNL, care au fost efectele asupra funcționării statului și știm ce s-a întâmplat când PSD a fost la butoane în anii trecuți”, a declarat Dacian Cioloș.

USR trece în opoziție. Cioloș a declarat apoi că USR devine principalul partid de opoziție și rămâne singurul care susține cu adevărat valorile liberale și europene.

USR va conduce, de acum, opoziția la acest bloc antireformator. Acest nou guvern, din care face parte și PNL, nu mai are nimic de-a face cu liberalismul.

USR nu va vota un guvern capturat de PSD, un partid care a masacrat Legile Justiției și care a gazat cetățenii pe 10 august.

Liderii PNL abandonează orice speranță de reformă a Justiției și legitimează un guvern care are toate premisele să revină la metodele lui Nicolicea și Iordache.

USR devine principalul partid de opoziție și singurul care apără valorile cu adevărat liberale și europene”, a mai spus Dacian Cioloș, liderul USR.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *