Vaccinarea anti COVID va începe în spitalele din linia I prevăzută pe o listă a Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Instituția estimează că prima tranșă de 600.000 de zole produse de Pfizer-BioNtech va intra în România între 26 și 31 decembrie 2020.

CNCAV a anunțat principalele activități din cadrul Strategiei de Vaccinare împotriva COVID-19 desfășurate în perioada imediat următoare, în vederea finalizării pregătirilor de tip logistic și medical pentru recepționarea vaccinului împotriva COVID-19, BNT162b2, produs de BioNTech și Pfizer.

Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România. Stadiul actual al activităților logistico-medicale

„Astfel, luând în considerare că Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat data de 23 decembrie 2020 ca dată probabilă pentru acordarea autorizației condiționate de punere pe piață pentru vaccinul împotriva COVID-19 produs de BioNTech și Pfizer, CNCAV are în vedere primirea vaccinului în România în perioada 26-31 decembrie 2020”, se arată în același comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în România, centrul național de primire și stocare al dozelor de vaccin este Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București. Dozele de vaccin alocate primei tranșe „simbolice” vor fi alocate pentru vaccinarea personalului medical din cele 10 unități medicale de fază I:

Vaccinarea anti COVID

Brașov – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase;

București – Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“;

București – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș“ (inclusiv secția externă modulară Pipera);

Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Cluj-Napoca;

Constanța- Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Constanța;

Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“, Craiova;

Iași – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase;

Maramureș – Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr Nicolae Rustea”, Baia Mare;

Suceava – Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava;

Timiș – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“, Timișoara (inclusiv secția exterioară a acestui spital – secția clinică de recuperare cardiovasculară – din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara).

„Avizarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară «Cantacuzino» din București ca centru național de stocare al vaccinurilor împotriva COVID-19 este în curs de realizare, fiind finalizate toate etapele de amenajare a spațiilor, inclusiv montarea ultracongelatoarelor de stocare la -80 ° C, iar până vineri, 18 decembrie 2020, vor fi finalizate la nivelul CNCAV procedurile de lucru care privesc activitățile medicale și logistice desfășurate pe parcursul campaniei de vaccinare”, se mai arată în comunicat.

Conform aceleiași surse, în această perioadă vor începe activitățile de training a personalului vaccinator. Se estimează că toți membrii echipelor de vaccinare vor realiza acest training până cel târziu pe data de 25 decembrie 2020.

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *