Vaccinarea la farmacie propusă de fostul ministru al sănătății Nelu Tătaru
Vaccinarea la farmacie propusă de fostul ministru al sănătății Nelu Tătaru

Vaccinarea la farmacie. Fostul ministru al sănătății Nelu Tătaru propune ca farmaciile să devină centre de vaccinare și de testare COVID. Propunerea a fost deja discutată cu reprezentanții farmaciilor și se bazează pe măsuri similare din alte țări.

În calitate de președinte al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, Nelu Tătaru s-a întâlnit cu reprezentanții Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România și Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România.

Vaccinarea la farmacie. „Un alt subiect de interes venit ca o propunere a fost și posibilitatea populației de a se testa în cadrul farmaciilor, cum de altfel s-a și întâmplat în anumite state din UE, precum Italia. În acest mod, cei care decid să se testeze, indiferent dacă sunt simptomatici sau asimptomatici, ar avea siguranța unui test efectuat corect, fără eroarea care poate apărea prin testarea proprie la domiciliu.

Nu putem exclude nicio discuție prin care, în viitorul apropiat, farmaciile să poată avea acces la vaccinarea populației”, a scris Nelu Tătaru pe Facebook, după întâlnirea cu cele două asociații.

Nelu Tătaru a mai discutat despre posibilitatea ca farmaciile să livreze acasă medicamente bolnavilor cronici și celor care nu se pot deplasa și care, de multe ori, își procură tratamentul necesar cu întârziere.

Am abordat un subiect extrem de important și semnalat tot mai des: dorința de a fi distribuite medicamente la domiciliu persoanelor bolnave cronic sau aflate în incapacitatea de a se deplasa pentru a-și achiziționa medicamentația. Aceste persoane sunt nevoite, în prezent, să recurgă la metode proprii pentru a avea acces la tratament. Din cauza lipsei de distribuire la domiciliu, de multe ori, această categorie vulnerabilă primește medicamentația cu întârziere sau nepăstrată în condiții optime la transport”, a adăugat Nelu Tătaru.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *