Vaccinarea obligatorie anticovid este impusă în Italia
Vaccinarea obligatorie anticovid este impusă în Italia

Vaccinarea obligatorie anticovid este impusă în Italia printr-un decret guvernamental. Măsura va fi aplicată persoanelor care au peste 50 de ani.

Vaccinarea obligatorie anticovid va intra în vigoare până la 15 iunie, în timp ce cabinetul italian a discutat noile restricţii.

În detaliu, decretul-lege impune obligaţia de vaccinare pentru persoanele peste 50 de ani care nu lucrează şi deţinerea unui certificat de vaccinare pentru toţi cei peste 50 de ani care lucrează, atât în sectorul public, cât şi în cel privat, relatează Digi24.

De fapt, este într-adevăr o obligaţie de vaccinare pentru toţi cei peste 50 de ani, deoarece în Italia certificatul de vaccinare se obţine numai după o schemă completă de vaccinare sau după vindecarea de COVID-19.

Italia are 59 de milioane de locuitori, dintre care 28 de milioane de peste 50 de ani, potrivit Institutului naţional de statistică (Istat).

La 29 decembrie, guvernul decisese deja să solicite de la 10 ianuarie certificatul de vaccinare în transporturi, hoteluri, terase de restaurante, târguri şi congrese, precum şi la piscine şi săli de sport.

Până în prezent, pentru a călători cu trenul sau avionul, era suficient să fii în posesia unui permis sanitar „de bază”, care se putea obţine datorită vaccinării, dar şi cu un test negativ.

Certificatul de vaccinare este deja necesar pentru anumite categorii profesionale, precum personalul sanitar, din învăţământ şi pentru forţele de ordine.

Confruntată ca şi vecinii săi cu o recrudescenţă foarte puternică a contaminărilor cauzate de varianta Omicron, peninsula a înregistrat în ultimele zile un număr mare de noi cazuri pozitive: peste 189.000 miercuri şi peste 170.000 marţi. În total, peste 1,4 milioane de persoane sunt în prezent pozitive în Italia.

Prima ţară europeană puternic afectată de pandemie, Italia a înregistrat peste 138.000 de decese de la începutul anului 2020, reaminteşte AFP.

Italia a raportat un record zilnic de noi cazuri de coronavirus pentru a doua zi consecutiv. Cel mai recent total este de 189.109 de cazuri comparativ cu marţi – 170.844.

Rata zilnică a deceselor legate de coronavirus este în scădere, de 231 de la 259. Italia a înregistrat 138.276 decese din cauza virusului de la debutul pandemiei, în februarie 2020, şi a raportat 6,76 milioane de cazuri.

În spital sunt internaţi 13.364 de pacienţi, fără cei de la terapie intensivă, faţă de ziua precedentă când au fost înregistraţi 12.912.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *