Vaccinarea persoanelor infectate cu coronavirus, și/ sau au trecut prin boală ar fi nu numai inutilă, ci chiar posibil periculoasă în anumite situații. Mai mult, s-ar economisi aproximativ 4 milioane de doze de vaccinuri, numai în Italia, consideră un profesor specialist în boli infecțioase de la Universitatea din Milano, Massimo Galli

Massimo Galli este specialist în boli infecțioase la spitalul Sacco și la Universitatea din Milano și a ajuns la o concluzie surprinzătoare. „Ceea ce relatez nu provine dintr-o experienţă directă, pentru că personal, nu am avut cazuri de acest tip, numai că încep să apară și alte efecte secundare la persoanele vaccinate care avuseseră deja infecția”. «În cazul unei persoane care are deja imunitatea activată şi căreia i se administrează vaccinul care o activează și mai mult, este posibil ca după un interval de timp rezonabil, acea persoană să prezinte o reacţie secundară datorată faptului că avea deja imunitate împotriva Sars -CoV-2» a declarat el pentru agenţia de presă Adnkronos, potrivit PsNews.

Vaccinarea persoanelor infectate cu coronavirus. Profesorul Galli amintește, printre altele, unul dintre studiile care au apărut în revista „Science”, realizat în SUA şi care a implicat peste 30 de mii de persoane, concluzionând că „marea majoritate a persoanelor care au avut o formă de infecție ușoară până la moderată, deci marea majoritate a celor care se îmbolnăvesc, manifestă capacitatea unui răspuns anticorp robust împotriva proteinei coronavirus Spike; nivelurile de anticorpi fiind stabile timp de cel puțin 5 luni. Peste 90% din bolnavii care s-au vindecat produc anticorpi neutralizanți – subliniază specialistul în boli infecțioase. Cu siguranţă că există şi persoane care nu îi produc, însă dacă nu îi fac după infecția naturală, nu se poate afirma cu certitudine nici că îi vor face după vaccin».

Medicul italian face referire și la un alt studiu, efectuat în Qatar în care au fost analizate „133 de mii de cazuri Covid, care nu sunt puține, potrivit căruia probabilitatea de reinfectare estimată este de 0,02%: un procent foarte mic de oameni, care nu ar justifica risipirea a milioane de doze de vaccin, mai ales în această fază de profilaxie a campaniei».

Ar putea fi economisite „cel puțin 4 milioane” de doze de vaccin estimează Galli, calculând cei peste 2 milioane de italieni vindecați care știu că au fost bolnavi, plus „încă 2 milioane” care au trecut prin infecție fără să-și dea seama că au făcut-o.

Leave a comment

Lasă un răspuns