Image default
Actualitate

Cum se face corect prezentarea la vaccinare. Explicațiile coordonatorului campaniei, Valeriu Gheorghiță

Prezentarea la vaccinare se va face cu cartea de identitate, a afirmat coordonatorul campaniei, Valeriu Gheorghiță, iar recipisa primită la programare nu este obligatorie. Ar ușura însă procedurile de verificare, susține el, care atrage atenția oamenilor să vină cu cel mult 30 de minute înainte de ora alocată, în condițiile în care la câteva centre de vaccinare din Capitală s-au format cozi de zeci de persoane, luni dimineață, chiar înainte de începerea programului.

„Pentru fiecare persoană sunt alocate 15 minute, în care se fac triajul medical și vaccinarea, iar apoi persoana ajunge în sala de așteptare pentru monitorizare.

Nu încurajăm venirea mai devreme decât ora la care este făcută programarea pentru că suntem în pandemie, trebuie să reducem la minim pericolul de expunere.

Un interval maxim de jumătate de oră în preajma orei la care suntem programați este rezonabil, cel mult jumătate de oră”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, citat de Digi24.

La prezentarea la vaccinare, cartea de identitate va fi scanată și apoi se va valida programarea, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Gheorghiță a mai spus că aplicația informatică nu permite duble programări și că prima făcută este cea validată. Dacă se va încerca o altă programare, sistemul va arăta că mai există una. Au existat asemenea cazuri î ultimele zile, mai ales în urma programărilor telefonice, dar Gheorghiță spune că acum situația este remediată.

Related posts

Petrecerile COVID sunt la modă în SUA. „Vino cu propriul tău coronavirus”

Constantinescu Gabriel

Medicii și asistenții din centrele de vaccinare nu au mai fost plătiți de două luni. Promisiunile lui Dan Barna

Constantinescu Gabriel

Klaus Iohannis anunță: „Din 8 februarie se deschid majoritatea școlilor”

Andrada Ionescu

1 comment

Ridicarea restricțiilor sanitare nu va fi realizată prea devreme 22 ianuarie 2021 at 7:04

[…] restricțiilor, și de revenire la normalitate, și de încheiere a acestei pandemii”, a declarat Valeriu Gheorghiță, cu privire la ridicarea restricțiilor sanitare, pentru B1 […]

Reply

Leave a Comment