A crescut încrederea în vaccinul anti-COVID. Care este proporția românilor care cred în eficacitatea și siguranța serului

Încrederea în vaccin a crescut în numai câteva săptămâni, arată datele unui sondaj. 35% din români spun că au încredere în vaccinul COVID-19, cu 5% mai mult decât în luna decembrie anul trecut. Totodată, a scăzut și procentul scepticilor cu privire la vaccinare.

Sondajul a fost realizat de Avangarde cu privire la percepțiile publice asupra pandemiei și a campaniei naționale de vaccinare, relatează Digi24.

Cu toate acestea, din informațiile pe care le au la dispoziție de la începutul campaniei de vaccinare, 39% dintre respondenți cred ca vaccinurile nu sunt eficiente, iar 30% declară că cu siguranță nu s-ar vaccina.

Încrederea în vaccin. De asemenea, 37% dintre români afirmă că sunt pro vaccinării în general iar 24% se declară împotriva oricărei vaccinări. Totodată, 27% dintre respondenți nu au o poziție exactă în ceea ce privește vaccinarea sau nu sunt interesați despre acest subiect.

Procentele diferă însă când vine vorba despre organizarea campaniei de vaccinare astfel că 71% dintre respondenți cred că faptul că Armata se ocupă de vaccinarea din România este un lucru bun, 11% consideră că este un lucru rău și 18% nu știu sau nu vor să răspundă.

Totodată, 73% consideră că România se îndreaptă mai degrabă într-o direcție proastă, în timp ce doar 15% consideră că țara noastră este pe un drum bun.

De asemenea, 79% dintre respondenți nu ar fi de acord cu o nouă carantină generală, în timp ce 17% ar fi de acord, iar 4% nu au vrut să răspundă. Cu toate acestea, 11% dintre cei care au participat la sondaj se declară foarte îngrijorați de pandemia Covid-19, 48% îngrijorați, 27% puțin îngrijorați, în timp ce doar 13% spun că nu sunt deloc îngrijorați.

În ceea ce privește deschiderea școlilor în data de 8 februarie, 77% dintre români consideră că este un lucru esențial, în timp ce 16% consideră că instituțiile de învățământ ar trebui să rămână închise, iar 7% nu au vrut să răspundă.

Cu privire la spitale și privatizarea lor, 74% dintre respondenți nu sunt de acord, 10% cred că spitalele ar trebui să devină private în mare parte, iar 16% nu au vrut să răspunda.

Sondajul a fost efectuat prin telefon, în perioada 15-17 ianuarie 2021, pe un eșantion de 710 de persoane. Marja de eroare este de +/-3,5%.

Constantinescu Gabriel
Constantinescu Gabriel
Gabriel Constantinescu este unul dintre jurnaliștii care a acoperit vreme îndelungată zona socială din presa online. Cu experiență în alegerea știrilor, Gabriel este pasionat de sport și drumeții. Absolvent al Facultății de Administrație Publică el acoperă cu succes materialele care tratează activitatea primăriilor, a consiliilor județene și instituțiilor subordonate acestora. Este căsătorit și are doi copii care speră să trăiască într-o lume mai bună.

Ultimele știri

Politolog despre Georgescu, după trimiterea în judecată: „Sper să înfunde pușcăria!”

Politologul Cristian Preda s-a exprimat extrem de dur miercuri,...

Când vor fi tăiate subvențiile pentru partide. Bolojan a dat detalii

Premierul Ilie Bolojan a anunțat că va propune reducerea...

Tăierile lui Bolojan, oficiale. Măsurile anunțate public de premier

Premierul Ilie Bolojan a prezentat miercuri, într-o conferință de...

Anchetele Lumea Politică

Articole pentru tine