Image default
Actualitate

Etapa a doua a vaccinării a început cu stângul, critică fostul ministru al sănătății Florian Bodog

Etapa a doua a vaccinării a început cu stângul, consideră fostul ministru al sănătății, pesedistul Florian Bodog. Blocajele platformei de înscriere puteau fi evitate dacă debutul înscrierilor în etapa a doua, pentru bolnavii cronici și angajații din zonele esențiale, se făcea cel puțin cu o săptămână mai devreme.

„Vineri dimineaţa, platforma de programare nu funcţiona şi în acelaşi timp nici numărul de telefon pus la dispoziţie de autorităţi nu a putut fi accesat. Nu a fost cel mai bun semnal pentru nimeni. Pe de altă parte, având în vedere faptul că această a doua campanie de vaccinare se adresează persoanelor cu vârsta peste 65 de ani şi persoanelor cu boli cronice, această înscriere putea fi pornită de cel puţin o săptămână, în aşa fel încât să nu se producă acest blocaj”, a afirmat fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, citat de B1TV.

Florian Bodog consideră că etapa a doua a campaniei de vaccinare anti-Covid-19 a debutat “cu stângul”.

„Maxim cu stângul. Şi din punct de vedere al comunicării. Ieri, de exemplu, vedeam un comunicat oficial al STS-ului, care spunea că s-au înscris pe platformă în jur de 200.000 de persoane, după care Guvernul a spus că s-au înscris peste 300.000. Toate aceste lucruri ridică semne de întrebare şi dau apă la moară celor care vin cu mesaje antivacciniste”, a spus Bodog.

Debut haotic al etapei a doua din campania de vaccinare anti-COVID-19. După ce platforma online de programare nu a funcționat, vineri, chiar la debutul celei de-a doua etape, luni dimineață au apărut noi probleme tehnice. În plus, astfel de probleme au existat și în centrele de vaccinare.

Etapa a doua a vaccinării a început, în România, pe 15 ianuarie, în această etapă urmând a fi imunizate persoanele de peste 65 de ani, cele care suferă de boli cronice, precum și angajații din sectoare considerate esențiale.

Încă de vineri seară, după ce platforma de programare a devenit disponibilă, oamenii au început să se înscrie la vaccinare, astfel că, în doar câteva ore, s-au epuizat toate locurile libere pentru următoarele 20 de zile în București.

Related posts

Rezultate încurajatoare pentru vaccinul chinezesc Sinovac. Diferența față de serurile occidentale

Constantinescu Gabriel

Nicușor Dan confirmă scăderea numărului cazurilor de coronavirus în București

Constantinescu Gabriel

Cum vor fi vaccinați pacienții cu boli grave în etapa a doua a vaccinării. Explicațiile medicului Carmen Dorobăț

Constantinescu Gabriel

1 comment

Prezentarea la vaccinare se va face cu cartea de identitate 18 ianuarie 2021 at 15:55

[…] Etapa a doua a vaccinării a început… […]

Reply

Leave a Comment