Etapa a doua a vaccinării a început cu stângul, consideră fostul ministru al sănătății, pesedistul Florian Bodog. Blocajele platformei de înscriere puteau fi evitate dacă debutul înscrierilor în etapa a doua, pentru bolnavii cronici și angajații din zonele esențiale, se făcea cel puțin cu o săptămână mai devreme.

„Vineri dimineaţa, platforma de programare nu funcţiona şi în acelaşi timp nici numărul de telefon pus la dispoziţie de autorităţi nu a putut fi accesat. Nu a fost cel mai bun semnal pentru nimeni. Pe de altă parte, având în vedere faptul că această a doua campanie de vaccinare se adresează persoanelor cu vârsta peste 65 de ani şi persoanelor cu boli cronice, această înscriere putea fi pornită de cel puţin o săptămână, în aşa fel încât să nu se producă acest blocaj”, a afirmat fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, citat de B1TV.

Florian Bodog consideră că etapa a doua a campaniei de vaccinare anti-Covid-19 a debutat „cu stângul”.

„Maxim cu stângul. Şi din punct de vedere al comunicării. Ieri, de exemplu, vedeam un comunicat oficial al STS-ului, care spunea că s-au înscris pe platformă în jur de 200.000 de persoane, după care Guvernul a spus că s-au înscris peste 300.000. Toate aceste lucruri ridică semne de întrebare şi dau apă la moară celor care vin cu mesaje antivacciniste”, a spus Bodog.

Debut haotic al etapei a doua din campania de vaccinare anti-COVID-19. După ce platforma online de programare nu a funcționat, vineri, chiar la debutul celei de-a doua etape, luni dimineață au apărut noi probleme tehnice. În plus, astfel de probleme au existat și în centrele de vaccinare.

Etapa a doua a vaccinării a început, în România, pe 15 ianuarie, în această etapă urmând a fi imunizate persoanele de peste 65 de ani, cele care suferă de boli cronice, precum și angajații din sectoare considerate esențiale.

Încă de vineri seară, după ce platforma de programare a devenit disponibilă, oamenii au început să se înscrie la vaccinare, astfel că, în doar câteva ore, s-au epuizat toate locurile libere pentru următoarele 20 de zile în București.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *