Vaccinarea tuturor românilor e obiectivul premierului Florin Cîțu
Vaccinarea tuturor românilor e obiectivul premierului Florin Cîțu

Vaccinarea tuturor românilor e obiectivul premierului Florin Cîțu, care se declară mulțumit de ritmul în care s-a făcut acest lucru, întrucât România este pe locul trei în Uniunea Europeană la vaccinare. Numărul persoanelor vaccinate anticoronavirus va crește din martie, când vor mai intra în țară 2,4 milioane de doze de vaccin.

 

Campania de vaccinare înseamnă să-i vaccinăm pe toți românii. Eu nu cred că există o întreagă strategie de a eluda sistemul. Am văzut cifrele și nu era o problemă. Probleme vor exista tot timpul. Dar, până la urmă, vrem să vaccinăm toți românii. Acolo vrem să ajungem și campania din România, nu o spun eu, o spun statisticile, suntem pe locul 3 în UE în ceea ce privește campania de vaccinare. Am început foarte bine cu medicii, apoi am mers cu vârstnicii și cei cu probleme cronice. Am avut acea problemă cu oferta de vaccin, dar s-a rezolvat și din martie vom avea 2,4 milioane de doze și apoi numărul va crește”, a declarat Florin Cîțu, la Digi24.

Vaccinarea tuturor românilor. Ce se întâmplă cu profesorii. Întrebat cum de i-au uitat tocmai pe profesori, în contextul în care majoritatea școlilor s-au redeschis pe 8 februarie, premierul a răspuns: „Nu i-a uitat nimeni pe profesori. Când a trebuit să trecem a fost acea problemă cu dozele de vaccin și am intrat într-o situație în care a trebuit să facem reprogramări. Am revenit la normal, vor fi și centre mobile de vaccinare pentru profesori. Se va face foarte rapid vaccinarea profesorilor. Ieri a fost aprobată această strategie, ar trebui să înceapă cât mai rapid. Aproape toți medicii s-au vaccinat într-o lună, deci vom reuși să facem și vaccinarea profesorilor într-un timp foarte scurt”.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul