Vaccinul chinezesc Sinovac determină reacție rapidă a sistemului imunitar
Vaccinul chinezesc Sinovac determină reacție rapidă a sistemului imunitar

Vaccinul chinezesc Sinovac a determinat o reacție rapidă a sistemului imunitar, încurajatoare în cazul acestui produs experimental. Însă, numărul anticorpilor produși a fost mai mic decât în cazul persoanelor care s-au vindecat de coronavirus, astfel că mai sunt necesare ajustări și teste suplimentare.

Sunt rezultate încurajatoare pentru vaccinul chinezesc Sinovac dar, în timp ce studiile de la începutul până la mijlocul etapei nu au fost concludente pentru a evalua eficacitatea CoronaVac, cercetătorii au spus că ar putea oferi o protecție suficientă, pe baza experienței lor cu alte vaccinuri și a datelor din studiile preclinice.

Studiul vine în calea știrilor optimiste din această lună ale producătorilor de medicamente americani Pfizer și Moderna, precum și din Rusia, care au arătat că vaccinurile lor experimentale au fost eficiente cu peste 90% pe baza datelor intermediare din studiile mari, în stadiu târziu, arată agenția Reuters, citată de B1TV .

CoronaVac și alte patru vaccinuri experimentale dezvoltate în China sunt în prezent în curs de studii înaintate pentru a determina eficacitatea lor în prevenirea COVID-19.

Constatările Sinovac, publicate într-o lucrare revizuită de colegi în revista medicală The Lancet Infectious Diseases, au provenit din rezultatele studiilor clinice de fază I și faza II din China care au implicat mai mult de 700 de participanți.

Constatarile arata ca CoronaVac este capabil de a induce un raspuns rapid de anticorpi in termen de patru saptamani de imunizare prin administrarea a doua doze de vaccin la un interval de 14 zile.

„Credem că acest lucru face ca vaccinul să fie adecvat pentru utilizare de urgență în timpul pandemiei”, a spus unul dintre autorii studiului.

Cercetătorii au afirmat că rezultatele studiilor mari, în stadiu târziu, sau din studiile de fază III, ar fi cruciale pentru a determina dacă răspunsul imun generat de CoronaVac a fost suficient pentru a proteja oamenii de infecția cu coronavirus.

Sinovac desfășoară în prezent trei studii de fază III în Indonezia, Brazilia și Turcia. Rezultatele trebuie interpretate cu precauție până la publicarea rezultatelor fazei III, a spus Naor Bar-Zeev, profesor de la Universitatea Johns Hopkins care nu a fost implicat în studiu.

„Dar chiar și atunci, după finalizarea procesului de fază III și după acordarea licenței, ar trebui să rămânem prudenți”, a spus el.

CoronaVac este unul dintre cele trei vaccinuri experimentale COVID-19 folosite de China pentru a inocula sute de mii de oameni în cadrul unui program de utilizare de urgență.

Celelalte două vaccinuri din programul de urgență al Chinei, ambele dezvoltate de institute legate de Sinopharm, și un alt vaccin de la CanSino Biologics, s-au dovedit a fi sigure și au declanșat răspunsuri imune în studiile din stadiile incipiente și medii, arată lucrările revizuite de colegi.

Gang Zeng, un cercetător Sinovac implicat în studiul CoronaVac, a declarat că vaccinul ar putea fi o opțiune atractivă, deoarece poate fi păstrat la temperaturi normale ale frigiderului de 2 până la 8 grade Celsius (36 ° -46 ° F) și poate rămâne stabil până la trei ani.

Vaccinurile americane au nevoie de stocare la temperaturi foarte scăzute

Vaccinurile dezvoltate de Pfizer / BioNTech și Moderna utilizează o nouă tehnologie numită ARN messenger sintetic (ARNm) pentru a activa sistemul imunitar împotriva virusului și necesită stocare la temperaturi mult mai reci.

Vaccinul Pfizer trebuie depozitat și transportat la -70 ° C, deși poate fi păstrat într-un frigider normal timp de până la cinci zile sau până la 15 zile într-o cutie de transport termic. Candidatul Moderna este de așteptat să fie stabil la temperaturi normale ale frigiderului timp de 30 de zile, dar pentru depozitare de până la șase luni trebuie să fie păstrat la -20C.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *