Vaccinul Johnson & Johnson's ar putea fi autorizat în Uniunea Europeană
Vaccinul Johnson & Johnson's ar putea fi autorizat în Uniunea Europeană

Vaccinul Johnson & Johnson ar putea fi autorizat în Uniunea Europeană, după ce producătorul a cerut marți autorizarea. Este un vaccin obținut prin mtoda clasică, spre deosebire de noile tipuri de vaccin de la Pfizer și Moderna, care manipulează genetic proteine prin metoda ARNm. Eficacitatea declarată a acestui vaccin în prevenirea formelor grave alecoronavirusului este de 85%.

Agenția Europenă a Medicamentului a primit marți cererea de autorizare și o va evalua ”într-un calendar accelerat”, întrucât a început din decembrie o analiză în timp real a datelor privind eficacitatea şi siguranţa vaccinului Johnson & Johnson, relatează B1TV.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis că executivul UE este pregătit să autorizeze administrarea vaccinului de îndată ce EMA oferă o evaluare științifică pozitivă, a scris responsabila CE pe Twitter.

 

I welcome news of Johnson & Johnson’s application to @EMA_News for its #COVID19 vaccine.

The @EU_Commission will be ready to grant authorisation as soon as EMA delivers a positive scientific opinion.

More safe and effective vaccines are on their way. https://t.co/siCYHa393B

Ursula von der Leyen (@vonderleyen) February 16, 2021 ”

Se estimează că evaluarea sa asupra acestui vaccin s-ar putea încheia aproximativ la jumătatea lunii martie, cu condiţia ca informaţiile prezentate de compania farmaceutică să fie ”suficient de complete şi solide”, astfel încât acest vaccin să primească autorizaţia de comercializare condiţionată în UE.

Conform companiei Johnson & Johnson, vaccinul său anti-COVID-19 a avut o eficacitate globală de 66% în testele clinice efectuate pe trei continente afectate de diferitele variante ale coronavirusului SARS-CoV-2.

În testele clinice, la care au participat circa 44.000 de voluntari, nivelul protecţiei împotriva formelor moderate şi severe de COVID-19 a variat de la 72% în SUA, la 66% în America Latină şi la numai 57% în Africa de Sud, ţară unde a fost detectată una dintre noile mutaţii mai contagioase ale coronavirusului.

Vaccinul produs de această companie se administrează într-o singură doză, are o eficacitate de 85% în prevenirea formelor grave ale bolii și nu trebuie să fie transportat la temperaturi foarte scăzute în congelatoare specializate.

Vaccinul Johnson & Johnson foloseşte un adenovirus pentru a determina un răspuns imun al organismului împotriva coronavirusului.

Johnson & Johnson a cerut de asemenea în 4 februarie autorizarea vaccinului său anti-Covid pentru administrare în Statele Unite.

Leave a comment

Lasă un răspuns