Vaccinul Pfizer împotriva COVID va fi avizat cel târziu pe 29 decembrie
Vaccinul Pfizer împotriva COVID va fi avizat cel târziu pe 29 decembrie

Vaccinul Pfizer împotriva COVID va fi avizat cel târziu pe 29 decembrie, când va începe distribuirea acestuia. Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) va organiza o reuniune extraordinară pentru avizare.

Vaccinul Pfizer și Biontech ar putea astfel să fie distribuit imediat, în conformitate cu contractele pe care producătorul le-a încheiat cu SUA și Uniunea Europeană

„Dacă informaţiile prezentate sunt suficient de solide pentru a trage o concluzie în ce priveşte calitatea, siguranţa şi eficacitatea vaccinului, EMA îşi va finaliza evaluarea în cadrul unei reuniuni extraordinare prevăzute să aibă loc cel mai târziu pe 29 decembrie”, a transmis într-un comunicat agenţia europeană.

O altă companie a mai solicitat autorizarea de comercializare pe piaţa Uniunii Europene pentru vaccinul său, Moderna, aceasta aşteptând o decizie cel târziu pe 12 ianuarie 2021, potrivit sursei citate. Reprezentanții Moderna au anunţat că rezultatele complete ale ultimului studiu clinic au confirmat o eficienţă de 94,1% a vaccinului său anti-COVID-19 şi va depune cererea de autorizare în regim de urgenţă atât la Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA, precum şi la Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), demersurile fiind deja în curs.

Cu două săptămâni în urmă, vaccinul anti-COVID-19 produs de Moderna era declarat eficient în proporție de 95%, conform datelor preliminare. Nicio formă gravă a bolii nu a apărut în grupul de participanţi care au fost vaccinaţi.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *