Ministerul Transporturilor transferă Consiliului Județean Prahova și Centura ocolitoare a orașelor Azuga și Bușteni, proiect pe care l-a tot promis în decursul ultimul deceniu. Consiliul Județean Prahova a deschis licitația pentru șoseaua ocolitoare a orașelor Azuga și Bușteni de pe Valea Prahovei. Pentru drumul de 9,5 kilometri, se vor investi peste 146 de milioane de euro.


Şoseaua va avea două benzi şi va începe de la intersecţia cu breteaua de descărcare a autostrăzii A3 între Sinaia şi Poiana Ţapului – DN1 (km. 126+640), având finalul în Azuga, la intrare în DN1 (km. 136 +100 prin stânga). Lucrările presupun construirea părţii carosabile, a unui semitunel, a unui viaduct, a 11 poduri peste râul Prahova, a două pasaje subterane şi a altor două supraterane, intersecţii simple cu străzile locale şi giratorii la intersecţia cu DN1, lucrări de apărări de maluri, terasamente şi de consolidare versanţi. Tronsonul ocolitor va avea o lungime de 9,434 kilometri şi va fi finalizat în trei ani.


Valoarea totală a investiției este de 721 de milioane de lei, cu TVA, adică 146,7 milioane de euro, iar finanţarea este asigurată de Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., din fonduri europene, prin Programul Operaţional de Transport 2021-2027. Termenul este de 36 luni pentru proiectare și execuție.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *